Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stödet för Peter Springare växer – är större än Stefan Löfven på Facebook

- 08/02/2017, 12:09 -

Gruppen Stå upp för Peter Springare växer så det knakar – tusentals går med varje dag.

Facebook-gruppen Stå upp för Peter Springare har bara på några dagar blivit en av Sveriges mest omdiskuterade och kontroversiella grupper.

Vissa menar att Peter Springares uppmärksammade inlägg från helgen, där han berättar om personer med utländsk bakgrund som begår grova brott, spelar högerextremister och rasister rakt i händerna. Andra tycker det är bra att Springare talar ut. En av dem som uttalat sig är Leif GW Persson.

Men vad man än tycker om Springare är nu gruppen en maktfaktor på nätet. Gruppen har just nu fler medlemmar än vad statsminister Stefan Löfvens Facebook-sida har likes. Runt lunch på onsdagen hade gruppen drygt 120 000 medlemmar, samtidigt som Stefan Löfvens Facebook-sida hade knappt 115 000 likes. Gruppen har också sprungit om Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, som är den partiledare med störst Facebook-sida.

Nyheter24 har granskat Peter Springares inlägg och hittat en hel del tveksamheter i det: