Stefan Löfven om Trumps uttalande: "Jag är förvånad"

- 20/02/2017, 17:51 -
Stefan Löfven är förvånad över Trumps uttalande.

Stefan Löfven är förvånad över Trumps uttalande.

TT

Statsministern har för första gången uttalat sig om vad Donald Trump sa i ett tal under natten mot söndag.

Det var under ett tal i Florida under natten till söndag, svensk tid, som den amerikanske presidenten Donald Trump bland annat sade: "Ni såg vad som hände i Sverige igår kväll".

Något som har väckt starka reaktioner, både bland svenska och internationella medier samt politiker. Ingen visste nämligen vad Trump syftade på.

Senare förklarade han att han refererade till ett tv-inslag från Fox News som handlade om invandring i Sverige.

Statsminister Stefan Löfven har under måndagkvällen hållit en pressträff för att för första gången kommentera Trumps uttalande.

– Jag är förvånad över Trumps kommentar, säger Löfven enligt SVT Nyheter.

Även utrikesminister Margot Wallström har tidigare kommenterat händelsen."Det är bra att vi i går fick svar på vad president Trump menade när han i ett tal nämnde Sverige. Vi har löpande diplomatiska kontakter med amerikanska företrädare och inom ramen för dessa kontakter informerar vi om hur det ser ut i Sverige inom olika områden", säger hon i ett skriftligt uttalande och fortsätter:

"UD och ambassaderna arbetar kontinuerligt med att sprida en korrekt och rättvis bild av Sverige. Vi ser tyvärr en generell tendens att förekomsten av felaktiga uppgifter ökar", skriver SVT.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.