Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
323
reaktioner idag

SD:are utreds för hets mot folkgrupp: "Det enda dom kan är våldta och slåss"

Ännu en sverigedemokrat har hamnat i trubbel med rättvisan. Jan Sohl utreds för hets mot folkgrupp efter ett rasistiskt inlägg på Facebook.

Lokala SD-politikern Jan Sohl utreds för hets mot folkgrupp.

Ännu en sverigedemokrat ska utredas för ett brott. Det börjar bli tjatigt vid det här laget, men i alla fall, den här gången är det Jan Sohl, SD-politiker i Färgelanda, som skrivit ett rasistiskt inlägg på Facebook.

"Så spelar dom somaliska invällarna bandy, kolla särskilt vilken fin klubbföring. klart som fan att en pinne blir ett vapen för primitiva människor. Verkar som om det enda dom kan är våldta och slåss", skrev han på FB om det somaliska landslaget i innebandy, rapporterar P4 Väst.

Det här har fått åklagare att besluta om en förundersökning mot Sohl. Tidigare har Sohl sagt att han ångrar inlägget, enligt P4 Väst.

Sverigedemokraten är långt ifrån den enda i partiet som har ett brottsregister, här kan du läsa om 11 andra SD:are som haft problem med rättvisan.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Börjar du tröttna på SD-brott?

Mer:

Leif GW säker på att Kent Ekeroth fälls: "Är lite orolig för honom"