Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4675
reaktioner idag

17-åring fick sparken av FI – för att han inte höll med Gudrun Schyman

17-åringen försvarade Paulo Robertos skämt, då tvingades han lämna styrelsen för Feministiskt initiativs ungdomsförbund.

Gudrun Schyman kallade det "för jävligt" när hon var med i programmet Breaking News i Kanal 5.

Paulo Roberto la upp den här bilden på sin Instagram och många blev arga.

17-åriga Abdirahman Mohammed Ahmed har tvingats lämna sin plats i Unga feministers styrelse, skriver SVT. Anledningar var en debattartikel han skrivit där han försvarade ett sexistiskt skämt av Paulo Roberto.

Inlägget hade tidigare kritiserats av FI:s partiledare Gudrun Schyman. Hon kallade skämtet "för jävligt" i programmet Breaking news.

Paulo Robertos inlägg:

A post shared by Paolo Roberto (@1paolo2) on

Abdirahman Mohammed Ahmed var vald som sekreterare i FI:s ungdomsförbund Unga feministers när han skrev debattartikeln.

Åsikterna gick inte hem bland de övriga i styrelsen och Abdirahman uppmanades att dra tillbaka sin text. När han inte ville göra det tvingades han att välja mellan sin plats i styrelsen och att ha kvar debattartikeln.

– Jag försökte göra klart för dem att jag pratade för mig själv, men de sa att jag fick välja mellan att stanna eller avgå om jag ville ha kvar texten, säger Mohammed Ahmed till Nyheter24.

Hedda Tingskog, styrelsens sammankallande, menar trots det att han inte fått sparken.

– Ingen har fått sparken. Vi har interna regler som säger hur vi företräder vår politik. Det är den nationella styrelsen som helhet som har ansvar för det. Vi som företrädare för en politisk organisation har såklart förtroende från våra medlemmar att representera vår politik. Då har han valt att avgå för att kunna publicera den här artikeln, säger hon till SVT Nyheter.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Gjorde Abdirahman rätt?

Mer:

Paolo Roberto la ut sexistisk bröstbild – nu ber han kändisarna att "galoppera åt helvete"