M-kravet på Kinberg Batras avgång: "Många är mycket besvikna"

- 23/03/2017, 09:12 -
Nu kommer krav på moderatledarens avgång.
1 av 3

Nu kommer krav på moderatledarens avgång.

TT

Anna Kinberg Batra sitter löst.
2 av 3

Anna Kinberg Batra sitter löst.

TT

Många moderater är besvikna på Kinberg Batras utsträckta hand till SD.
3 av 3

Många moderater är besvikna på Kinberg Batras utsträckta hand till SD.

TT

Är det här början på slutet för AKB?

Nu är det vår i luften, men för Anna Kinberg Batra är nog det mesta ganska jobbigt just nu. Inte nog med att Moderaterna har rasat i opinionsmätningarna sedan i januari, nu kommer också krav på hennes avgång.

Och det är Kerstin Franzén, kommunalråd i Sollefteå, som blir första tunga moderaten att vilja ha bort AKB från moderat-tronen. Det gjorde hon klart i en intervju med Dagens Samhälle på onsdagen.

– Vi är väldigt många som är mycket besvikna på Anna Kinberg Batra, säger Franzén i en intervju med Sveriges Radio.

Det var i januari som Anna Kinberg Batra ställde sig ensam framför presskåren och sa att hon nu ville fälla regeringen, även om det skulle kräva samarbete med Sverigedemokraterna. Och det är just detta som får kommunpolitikern att kräva avgången.

– Hon har fel strategi, hon har gjort ett felaktigt val att gå ut med utspelet om samarbete med Sverigedemokraterna, säger Franzén.

Redan nästa år är det val, och om det fortsätter så här kommer Moderaterna att kämpa för att ens bli näst största parti. Det kan tyckas vara ett riktigt dåligt läge att sparka ut en partiledare så nära inpå ett viktigt val, men Franzén verkar inte riktigt tycka att det finns andra alternativ.

– Det är drastiskt att begära en partiledares avgång ett och ett halvt år föra valet, men för att återfå sympatier vi haft måste man göra en kursändring, och det blir svårt att göra för Anna Kinberg Batra eter hennes utspel, säger moderaten Kerstin Franzén till SR.

Nyligen visade en opinionsmätning att det går dåligt för M men väldigt bra för SD – läs mer om det här.

Tycker du att AKB borde gå?