Kent Ekeroth skulle lägga upp en video – det gick inte så bra

Ekeroth fick för sig att lägga upp några videos på sin Facebook. Det gick inte så bra.


Sverigedemokraternas ökände politiker Kent Ekeroth har varit i blåsväder flera gånger under sin karriär.

Ekeroth är den som skulle bli justitieminister – alltså den som har hand om lag och ordning – i Sverige om SD skulle få makten.

Tidigare har han åtalats för misshandel, han har också hängt ut ett barn och ljugit om dennes ålder och filmat sina kompisar när de trakasserat folk på stan.

Och nu verkar det som att Ekeroth har trampat snett igen. I ett Facebook-inlägg, som handlar om det klipp på en polisattack som spridits i sociala medier, menar Ekeroth att polisen i Sverige är för mesig.

För att bevisa detta länkar han till tre videos. Två av dem är exakt samma video fast med olika namn. Den tredje videon är en video där man ska tro att en kriminell snor en polisbil.

Problemet är bara att videon är fejk. "Polisen" i videon är uppenbarligen ingen polis, och "polisbilen" är uppenbarligen ingen polisbil, något som Inte Rasist Men... också skrivit om.

Samma person som lagt upp videon har också lagt upp en film där han testar sina nya polisljus på sin egen bil.

"Det vi ser i videorna visar enligt mig, och enligt poliser jag pratat med, vad denna utveckling leder till. Som en polis berättade nyligen 'om 10 år med denna utveckling sitter vi verkligen i skiten'", skriver Ekeroth på sin Facebook.

När Nyheter24 når Kent Ekeroth menar han klistrade in länken av misstag. Han har nu tagit bort skämtvideon och dubletten, vilket gör att han nu bara har en video kvar.

Till Nyheter24 säger han att han "klippte och klistrade och så blev det två av samma och en av något helt annat".

– Poängen är alltfler tillfällen där polisen inte kan eller vill göra vad som krävs, vilket bekräftas av flera poliskontakter jag pratat med, skriver Ekeroth i ett meddelande till Nyheter24.

Ekeroth är inte den enda i SD som haft problem med rättvisan. Bara i partiets riksdagsgrupp finns det tio till – läs allt om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du lägga upp fel video?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.