1 av 2
- Foto: TT
2 av 2
- Foto: TT

Stefan Löfven hyllar hjältarna i polisen: "Jag är så stolt"

Löfven höll ett mycket känslosamt tal där han hyllade polisens insatser under de senaste dagarna.


Statsminister Stefan Löfven höll på söndagen ett mycket känslosamt tal på Socialdemokraternas kongress i Göteborg. Under flera gånger bröt Löfven på rösten, och han var märkbart rörd och tårögd när han pratade om det hjältemod den svenska polisen visat upp under terrorattacken i Stockholm.

– Jag är så stolt över så många i Sverige. Som statsminister – och som svensk. Ni har visar Sveriges sanna ansikte. Det är en stolthet att ha er som landsmän, sa Stefan Löfven.

– Och om någon undrar över moder hos den svenska polisen så gav de besked, fortsatte statsministern.

Han meddelade också att man kommer att ta hårdare tag mot terrorn.

– Vi ska jaga dessa mördare med den samlade kraften i den svenska demokratin. Här finns inga kompromisser.

Och det var ett hårt tal statsministern höll, som fokuserade mycket på att bekämpa brott, terrorism och gäng. Han menar att man nu ska satsa på att ta bort vapen från gatorna, strypa kriminellas intäkter och att unga som begår brott ska lagföras snabbare.

– Gängledare ska inte sitta i lyxbilar. De ska sitta i fängelse, sa statsministern.

Han tog också i med hårda ord mot religiösa friskolor.

– Jag vill att alla barn ska ha rätt till en skola fri från religiösa inslag, och ingen ska någonsin tvingas bära slöja mot sin vilja.

Han hade också en stark uppmaning till svenska folket.

– Jag har en enkel uppmaning till alla r som lyssnar där hemma. Kliv fram! Jag vägrar att se demokratin som ett system, där förtroendevalda ska producera politik, och medborgare konsumera. Du är så mycket mer än din röstsedel, sa Stefan Löfven i sitt tal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du Löfven har skött sig bra efter terrorattacken?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.