Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson stängs ute från Stefan Löfvens terrorsamtal

1 av 3

TT Bild / TT Bild

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson anländer till stadshuset där det hölls en minnesstund för offren i fredagens misstänkta terrorattack.
2 av 3

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson anländer till stadshuset där det hölls en minnesstund för offren i fredagens misstänkta terrorattack.

TT Bild

3 av 3

Nyheter | 10/04/2017 17:12

Jimmie Åkesson portas från Stefan Löfvens terrorsamtal, uppger Expressen.

Statsministern Stefan Löfven ska under söndagen bjudit in de andra riksdagspartierna till samtal om terrorism – med Sverigedemokraterna fick inte vara med, skriver Expressen.

– Jag har inte sett någon inbjudan till sådana samtal, och när jag lyssnade på Stefan Löfven fick jag uppfattningen att det gällde de partier som tidigare deltagit i samtalen kring strategin mot våldsbejakande extremism, säger Jimmie Åkesson till Expressen.

Det är inte bara SD som stängs ute, inte heller Vänsterpartiet får vara med, säger Löfvens pressekreterare till Expressen.

Vänsterpartiet får inte vara med eftersom de valt att hoppa av en tidigare överenskommelse.

Åkesson svarar så här på frågan om han vill vara med på ett sådant möte:

– Ja, jag tycker det, absolut. Jag tycker att det är rimligt. Vi är inte ett litet parti längre. Vi är riksdagens tredje största parti och tittar man på opinionsmätningarna så är vi ett ännu större parti efter nästa val. Det är inte orimligt att man då också bjuder in oss till de här överläggningarna, säger Åkesson enligt Expressen.

– Fullkomligt absurt att regeringen stänger dörren och vägrar lyssna på det parti som sannolikt längst har drivit på för rejäla åtgärder mot terrorism, säger Jimmie Åkessons politiska sekreterare Mikael Eriksson till Nyheter24.

Borde Jimmie Åkesson få vara med?