Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sveriges insats under attacken i Stockholm hyllas i USA

Sverige hyllas av USA i form av en ledartext.
1 av 2

Sverige hyllas av USA i form av en ledartext.

TT/NY Times (montage)

För insatsen under attacken mot Stockholm.
2 av 2

För insatsen under attacken mot Stockholm.

TT NYHETSBYRÅN

Nyheter | 13/04/2017 11:29

Särskilt statsminister Stefan Löfven hyllas i en ledattext från en av världens största dagstidningar.

Efter terrorattacken i Stockholm har världens ögon vilat på Sverige. I rapporteringen har Sveriges – och särskilt statsminister Stefan Löfvens – hantering av dådet hyllats. Låt oss kolla på rubriken för en ledartext hos New York Times:

Faksimil New York Times

NY Times skriver att Sverige visade en annan väg efter attacken – och det är särskilt Löfvens uttalande om att terrorister "aldrig kommer tillåtas undergräva demokrati, mänskliga rättigheter och frihet". Det tycker ledarsidan är den "modigaste och bästa tillrättavisningen av terroristen".

I ett jämförande med exempelvis franska högerpopulisten Marine Le Pen som har likställt "terrorister med migranter" så har Löfven en annan hållning.

Stefan Löfven hyllas. Bild: TT

”I sorgens stund för sitt land uttalade han den modigaste och bästa tillrättavisningen av terroristen, och deklarerade: 'Vårt budskap är tydligt: du kommer aldrig någonsin att vinna. Vi är fast beslutna att aldrig låta de värden som vi håller högt – demokrati, mänskliga rättigheter och frihet – att undermineras av hat”, skriver New York Times.

Dagens Nyheter belyser att den amerikanska tidningen också skriver att opinionen mot invandringen ökar även i Sverige, och att Sverige måste hålla bättre koll på personer med sympati för extremistiska organisationer.

Däremot så går det inet att stoppa varje idiot som förvandlar en lastbil till ett vapen, skriver NY Times.

Här kan du själv rösta på hur du tycker att Löfven skötte sig under attacken.

Läs också polisens egen berättelse om hur gripandet av misstänkte terroristen Rakhmat Akilov gick till.

Förtjänar Sverige alla hyllningar?