Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gudrun Schyman: "Jag tror inte att ryssen kommer"

- 24/04/2017, 11:07

Feministiskt initiativs partiledare verkar inte vara så orolig när det gäller Putin.

Ryssland är ett ständigt återkommande samtalsämne här i Sverige. Vill Putin oss illa? Hur mycket manipulerar Ryssland svensk opinion? Ska vi vara oroliga för ett angrepp på Gotland?

En som inte verkar vara så orolig är Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman. I en intervju med Expressen får hon frågan om hur hon ser på försvaret, och att hon vill ha en medborgarutbildning så att folk ska veta vad man ska göra om en katastrof är framme.

– Jag tror inte att ryssen kommer. Hela idén om militarism som lösningen på någonting har visat sig vara fel, säger Fi-ledaren till Expressen.

Hon menar att man kan se i Irak, Syrien och Afghanistan vad krig kan ställa till med, och att man borde foka på andra grejer.

– I stället för militärisk säkerhet så talar vi om mänsklig säkerhet, att se till att människor har de basbehov som behövs för att känna trygghet, som bostad, försörjning och mat, säger Schyman till Expressen.

LÄS MER OM RYSSLAND: Hotet från öst – 5 saker vi verkligen borde vara oroliga över

Är du rädd för ryssen?