Läsarna har sagt sitt – här är debattens stora vinnare

- 15/05/2017, 11:38 -

Det blev en ganska tydlig seger för en av partiledarna.

Stefan Löfven är inte Jesus, Jimmie Åkesson borde vara med i Lyxfällan och Jan Björklund ville fälla regeringen och ändå inte. Söndagens politikdebatt hade verkligen allt, och efter debatten gick tusentals in på Nyheter24 för att rösta på sin favorit.

Och efter tolv timmar hade drygt 5 500 röster kommit in. Och det var en ganska tydlig vinnare, nämligen Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, som fick ungefär 58 procent av rösterna.

På andra plats kom statsminister Stefan Löfven med drygt 16 procent. Tredjeplatsen togs av Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, som fick ungefär hälften så många röster som Löfven.

Allra sämst betyg gav Nyheter24:s läsare till Jan Björklund, som under debatten ville avsätta regeringen men sedan ångrade sig. Liberalernas partiledare fick knappt 100 röster.

– Naturligtvis är det glädjande att så många av Nyheter24:s läsare tyckte att Jimmie Åkesson var debattens vinnare. Medan vänster- och högerpartierna främst spenderade debatten åt att käbbla om vem som har sämst politik, var Jimmie Åkesson den som tydligast presenterade en framtida vision för Sverige, säger Jimmie Åkessons politiske sekreterare Mikael Eriksson till Nyheter24.

Så mycket gillade läsarna partiledarna:

Jimmie Åkesson: 58,4%

Stefan Löfven: 16,4%

Ebba Busch Thor: 8,8%

Isabella Lövin: 4,2%

Annie Lööf: 4%

Jonas Sjöstedt: 3,7%

Anna Kinberg Batra: 3,1%

Jan Björklund: 1,7%

Jimmie Åkesson uttalade sig igår om att han vill bli Sveriges nästa statsminister – läs mer om det här!