Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjöstedts hårda kritik mot Magdalena Andersson: "Oroande"

- 18/05/2017, 13:43 -

Sprickan i det rödgröna samarbetet blir allt tydligare. Nu går Jonas Sjöstedt ut och kritiserar finansministerns uttalande.

Tidigare idag publicerade Nyheter24 en intervju med finansminister Magdalena Andersson, där hon menar att Socialdemokraterna efter nästa val kan söka samarbete med Centerpartiet och Liberalerna.

– Det är inte uppenbart att Vänsterpartiet skulle vara med om man skulle samarbeta på det sättet, det får framtiden utvisa, sa Andersson till Nyheter24 då.

Nu går Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ut och riktar sylvass kritik mot Magdalena Anderssons utspel, samtidigt som han inte är jätteförvånad.

– Vi har märkt att de vinglat lite hit och dit, att de har svårt att bestämma sig i frågor som vinster i välfärden och rättvisa skattesystem, så helt förvånad är jag inte, säger Jonas Sjöstedt till Nyheter24.

Samtidigt menar han att det är en oroande utveckling om S börjar gå högerut för att leta samarbeten.

– Det är oroande. Det blir ju en helt annan politik om man bjuder in Björklund och Lööf. De vill ju att man ska sänka folks löner med lagstiftning och privatisera välfärden, så det förvånar mig att S vill gå åt det hållet.

Vare sig Centerpartiet eller Liberalerna har velat kommentera Magdalena Anderssons utspel.

För inte så länge sedan gjorde Sjöstedt en stark skådespelarinsats som busschaufför – läs mer om det här!

Borde V och S fortsätta samarbeta?