Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV4-journalist om attacken mot Åkessons hem: "Jimmie är nazist"

- 18/05/2017, 14:28

TT/Twitter

Nu tar Sverigedemokraterna avstånd från TV4.

Natten till onsdag blev Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons hem attackerat av okända personer. Enligt Åkessons sambo ska personer även ryckt i dörren och försökt ta sig in i huset.

– Det är fruktansvärt. Det är en sak att man tar stryk politiskt, det tillhör spelet. Man att se sig på ens personliga hem, det är ett stort övergrepp, sa SD:s partisekreterare Richard Jomshof till Nyheter24 då.

Nu meddelar Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande att man kommer ta avstånd från TV4, efter att en journalist på kanalen uttryckt sig olämpligt. Man har därför beslutat att till vidare inte låta journalister från TV4 intervjua Åkesson.

“Skyll dig själv clown”, ska journalisten ha skrivit. Vidare skriver han “Jimmie är nazist. Han, Kent, Linus, Andreas m.fl., de är nazister. Och nazister hör inte hemma i möblerade rum med oss andra”.

– Det hela är mycket upprörande. TV4-journalisten uppmuntrar till våldsamma attacker mot vår demokrati och mot Jimmie Åkessons familj. Trots dialog med TV4 finns fortfarande ett antal frågor vi inte fått svar på, säger SD:s presschef Henrik Vinge i ett pressmeddelande.

Läs mer om attacken här

Är det rätt av SD att bojkotta TV4?