Tisdag 20 Apr
Stockholm

Tung M-politiker vill att Kinberg Batra avgår: "Det är en kollaps"

Det stormar ordentligt kring Moderaternas partiledare just nu. Och nu menar en tung M-företrädare att det krävs ett skifte.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Moderaterna är mitt inne i en riktigt tung kris just nu, och kritiken mot Anna Kinberg Batra har i dagarna varit tung.

Inom partiet börjar nu röster höjas som kräver Kinberg Batras avgång. En mycket tung M-företrädare berättar nu för Nyheter24 att partiledaren sitter riktigt löst.

– Hade du frågat mig för två veckor sedan hade jag sagt att hon sannolikt leder partiet i nästa val. Frågar du mig idag skulle jag säga att sannolikheten är större att hon får gå, säger M-politikern till Nyheter24.

Moderaterna ska också ha gjort en intern opinionsundersökning som visar att partiet tappar starkt i det annars så starka fästet Stockholm. Det har gjort krisen ännu djupare, och M-politikern menar att detta är en stark anledning till att Anna Kinberg Batra måste gå.

– Det handlar inte om ett väljartapp. Det är snarare en kollaps i opinionen. Det måste till ett skifte, säger M-toppen till Nyheter24.

Raset i opinionen har varit konstant för Moderaterna sedan i januari, då Anna Kinberg Batra gick ut och meddelade att hon var beredd att samtala med Sverigedemokraterna för att kunna fälla regeringen.

I en nyligen gjord opinionsmätning från DN/Ipsos fick Moderaterna bara 15 procent, och håller i nuläget på att bli omkörda av Centerpartiet. I höst har Moderaterna partistämma och tanken är då att Anna Kinberg Batra ska väljas om som partiledare.

Enligt bettingbolagen är Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna favoriter i nästa val – läs mer om det här!

Borde Anna Kinberg Batra avgå?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela