Torsdag 15 Apr
Stockholm

Här gör Jimmie Åkesson entré – i lång blond peruk

Sverigedemokraternas partiledare gjorde en lite annorlunda entré när han skulle tala för medlemmarna.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I helgen har Sverigedemokraterna utvecklingskonferens i Norrköping. Över tusen sverigedemokrater är på plats, och konferensen inleddes av ett tal av partiledaren Jimmie Åkesson.

Åkessons tal handlade till stor del om den medvind Sverigedemokraterna har just nu, och om den stora mätning som visade att SD nu är näst största parti.

– Vi har vetat länge att det går väldigt bra för oss. Vi utmanar på riktigt om att styra det här landet, sa Jimmie Åkesson i sitt tal.

– Det viktigaste är att vi får stopp på den här negativa utvecklingen. Där har vi vunnit segrar, och jag är övertygad om att vi har de största segrarna framför oss, sa Jimmie Åkesson, som menar att det viktigaste målet i valet är att avsätta regeringen Löfven.

Jimmie Åkesson pratade också om vad Sverigedemokraterna kommer kräva för att stödja Anna Kinberg Batra som statsminister.

– Ska bygga på den invandringspolitik som Moderaterna slagit in på, gärna tuffare, sa Åkesson, och drog även upp kriminalpolitiken och pensionärspolitiken som områden som är viktiga.

– Annars blir det ingen moderatregering, sa Åkesson.

Bland det mest anmärkningsvärda med talet var kanske Åkessons entré. Med rökmaskiner och en pyroteknik som höll på att elda upp sofforna som stod uppställda på scenen kom Åkesson in iklädd en lång blond peruk.

– Var det inte 80-talstema, frågade Åkesson publiken.

Efter en stund klev dock Åkesson av scenen och återkom sedan utan peruk.

Kolla på videon längst upp för att se Åkesson i peruk.

Kommentar: Nästa val är redan avgjort – så här kommer det sluta

Borde Åkesson ha peruk oftare?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela