Lördag 28 Maj
Stockholm

Mattias Karlsson till attack mot Löfven: "Orsakat lidande"

Karlsson går till hård attack mot Löfven.
1 av 2
Karlsson går till hård attack mot Löfven. Foto: TT
2 av 2

Sverigedemokraterna skruvar upp tonläget inför nästa val. Och gruppledaren Mattias Karlsson riktar hård kritik mot statsminister Löfven.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det ser ut att kunna bli en riktigt hård valrörelse. Redan nu , 15 månader innan riksdagsvalet i september nästa år, går Sverigedemokraternas Mattias Karlsson ut i direkt attack mot statsminister Stefan Löfven.

– VI har varit tydliga med att vi har noll förtroende för Stefan Löfven. Han har orsakat mycket skada och lidande med de politiska prioriteringarna han gjort. Det är svårt att uttrycka sig milt, säger Mattias Karlsson till Nyheter24.

Mattias Karlsson menar dock inte att han nödvändigtvis kommer att ha ett ännu hårdare tonläge ju närmare valet kommer.

– Det finns inget egenvärde i det. Samtidigt finns det ingen anledning att hymla om man man anser att en politisk ledare är inkompetent, vilket jag anser att Stefan Löfven är, säger Karlsson.

Karlsson menar också att det är "helt centralt" att Löfven avsätts efter nästa val. Men samtidigt är inte Sverigedemokraterna beredda att stödja vem som helst när det ska till att bilda regering.

– Vi kommer inte stötta något block om det inte medför att vi får genomslag för de frågor vi ser som mest centrala.

Så, i teorin skulle ni kunna tänka er att stödja Stefan Löfven om Socialdemokraterna har en politik ni gillar?

– Ja, skulle Löfven helt byta fot och närma sig oss på en rad viktiga punkter så är vi öppna för det. Vårt enda mål är att få en konstruktiv samhällsutveckling. Men det känns väldigt avlägset. Han har inte stöd i sin organisation eller sitt partiprogram för att kunna göra en tillräckligt substantiell omsvängning. Jag bedömer det som väldigt osannolikt, säger Mattias Karlsson.

Nyheter24 har sökt statsminister Stefan Löfven, men han har ej varit tillgänglig för kommentar.

LÄS MER: Trött på Stefan Löfven? Så kan han tvingas avgå

Vill du att Löfven avgår efter nästa val?
Tack för din röst!
Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela