Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stefan Löfvens ord om våldtäkterna på Bråvalla-festivalen

- 02/07/2017, 14:24 -

Nu går statsminister Stefan Löfven ut och uttrycker sin avsky inför övergreppen på festivalen Bråvalla.

De misstänkta våldtäkterna på Bråvalla-festivalen har upprört och förbittrat människor över hela Sverige, och arrangörerna FKP Scorpio har nu bestämt att man kommer att ställa in festivalen nästa år. 

Även Sveriges statsminister, Stefan Löfven, har nu uttryckt ilska över övergreppen. Han tar idag till starka ord när han pratar om övergreppen. 

– Det är fruktansvärt. Jag blir så upprörd. Unga kvinnor går för att lyssna på musik och ha roligt, och så blir de utsatta för det här. Det här är vidriga handlingar av ynkliga män. Vi måste få stopp för det, säger Stefan Löfven till Dagens Nyheter. 

Löfven menar att båda attityderna i samhället måste bli hårdare, och att mer övervakning kan vara lösningen. 

– Vi behöver uppenbarligen mer förebyggande arbete. Det är helt uppenbart. Vi får se vad vi kan göra vad gäller utbildning och information i skolor och idrottsrörelse. Vi tittar också på möjligheten att titta på kameraövervakning, säger Löfven till DN

LÄS MER: Nästa val är redan avgjort – så här kommer det sluta

Håller du med Löfven?