- Foto: TT

Stefan Löfvens ord om våldtäkterna på Bråvalla-festivalen

Nu går statsminister Stefan Löfven ut och uttrycker sin avsky inför övergreppen på festivalen Bråvalla.


De misstänkta våldtäkterna på Bråvalla-festivalen har upprört och förbittrat människor över hela Sverige, och arrangörerna FKP Scorpio har nu bestämt att man kommer att ställa in festivalen nästa år. 

Även Sveriges statsminister, Stefan Löfven, har nu uttryckt ilska över övergreppen. Han tar idag till starka ord när han pratar om övergreppen. 

– Det är fruktansvärt. Jag blir så upprörd. Unga kvinnor går för att lyssna på musik och ha roligt, och så blir de utsatta för det här. Det här är vidriga handlingar av ynkliga män. Vi måste få stopp för det, säger Stefan Löfven till Dagens Nyheter. 

Löfven menar att båda attityderna i samhället måste bli hårdare, och att mer övervakning kan vara lösningen. 

– Vi behöver uppenbarligen mer förebyggande arbete. Det är helt uppenbart. Vi får se vad vi kan göra vad gäller utbildning och information i skolor och idrottsrörelse. Vi tittar också på möjligheten att titta på kameraövervakning, säger Löfven till DN

LÄS MER: Nästa val är redan avgjort – så här kommer det sluta

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Löfven?
Tack för din röst!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.