Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kristdemokratens hets mot Pride: "Perversa veckan har dragit igång"

- 01/08/2017, 14:00 -
Adam Davidsson väckte stor avsky när han twittrade om Pride-veckan.
1 av 5

Adam Davidsson väckte stor avsky när han twittrade om Pride-veckan.

KDU/TT

Tweeten skapade snabbt reaktioner.
2 av 5

Tweeten skapade snabbt reaktioner.

Twitter

Som KDU senare gick ut och tog avstånd från.
3 av 5

Som KDU senare gick ut och tog avstånd från.

Twitter

Många blev arga.
4 av 5

Många blev arga.

Twitter

Tweet från 2015.
5 av 5

Tweet från 2015.

Twitter

Adam Davidsson sitter i förbundsstyrelsen för KDU och har nu utryckt sin avsky mot Pride-veckan, något som Kristdemokraterna tar avstånd från.

Adam Davidsson sitter i förbundsstyrelsen för Kristdemokraternas Ungdomsförbund. Under gårdagen väckte han stor avsky hos många, då han på Twitter uttryckte sitt ogillande mot Pride-veckan. "Ser i sociala medier att perversa veckan dragit igång i Stockholm. Finns det något slags filter för att förskonas från uppdateringar därifrån?", skickade han ut till sina, över 1 000 följare.

Snabbt möte det kontroversiella uttalande stark kritik, och en som genast högg mot Davidsson var socialdemokraten Ulf Bjereld.

"Att Adam Davidsson från KDU:s förbundsstyrelse kallar Stockholm Pride för "perversa veckan" gör mig ledsen. Är detta OK?", frågade han ungdomspartiet, som även de tog avstånd från uttalandet.

KDU på Twitter.Skärmdump

Kritiseras för dålig ursäkt

Under tisdagen, efter att ha raderat den kritiserade tweeten, bad Davidsson om ursäkt. Men nu möter han återigen kritik då ursäkten anses vara dålig.

"Jag är ledsen om någon blev sårad eller kände sig nedvärderad av gårdagens tweet. Det var verkligen inte min mening.", skrev han.

Twitterkritik

Twitterkritik

TwitterkritikTwitterkritikSkärmdumpar

I efterhand har det varit tyst från Davidsson på Twitter, och Christian Carlsson, som är ordförande i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet, säger till Expressen att Davidsson inte kommer att ställa upp i omval till förbundsstyrelsen. Detta är uppgifter som Carlsson bekräftar för Nyheter24. 

– Han har meddelat det efter att jag markerat KDU:s avståndstagande, säger Carlsson till Nyheter24. 

Samtidigt menar ordföranden att det inte finns några problem med homofobi inom ungdomsförbundet.

– Nej, jag upplever inte att vi har problem med homofobi. Det här uttalandet rör inte heller homosexualitet utan det rör Prideveckan som evenemang. Men vad gäller det uttalandet finns det inte stöd för det i förbundsledningen, det är också därför vi tagit avstånd från det, säger han till Dagens Nyheter.

Det här är inte första gången Davidsson hamnar i blåsväder. Under sommaren 2015 twittrade han ut följande budskap, som även det väckte stark kritik:

Tidigare tweetSkärmdump

Se mer: Därför är Pride fortfarande viktigt

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Var Davidssons uttalande fel?