Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen går vidare med Borg – misstänks för sexuellt ofredande

- 07/08/2017, 16:28 -

Skandalen kring ex-ministern Anders Borg bara växer. Polisen har nu upprättat en förundersökning där han misstänks för sexuellt ofredande.

Tre anmälningar har kommit in till polisen efter Anders Borgs skandalfest – och nu har polisen upprättat en förundersökning. Anders Borg misstänkts bland annat för sexuellt ofredande, skriver Ekot.

Trots förundersökningen saknas både vittnen och målsägande, och enligt Ekot är det enbart medias uppgifter som ligger till grund för polisanmälan.

Totalt rör det sig om tre anmälningar till polisen, men två av dem har lagts ner då de varit för lika varandra, rapporterar Ekot.

Såhär uttalade sig Anders Borg tidigare, där han menade att han kommer vara tyst om händelsen, på grund av just polisanmälan:

Anders Borg på Facebook

"Jag kan inte kommentera den uppkomna situationen ytterligare givet att polisen upprättat en anmälan."

I sitt inlägg skriver han även att hans tidigare ursäkt inte ska tolkas som något erkännande till brott. Förutom att tidigare ha fått lämna sina styrelseuppdrag i bolaget Kinnevik lämnar han nu även Citigroup, vilket bolaget meddelar i ett pressutskick.

Har du svårt att hänga med? Här är vad som hänt i Anders Borg-skandalen!

Detta har hänt i Anders Borg-skandalen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


Tror du att Borg kan dömas?