Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vänsterpartistens attack mot Hanif Bali: "Fascist"

Nyheter | 22/08/2017 16:47

Det är fullt bråk mellan Vänsterpartiets Daniel Riazat och Moderaternas Hanif Bali.

Diskussionen om sittstrejken på Medborgarplatsen har väl knappast undgått någon. Under dagen har Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali fått stor uppmärksamhet, efter att ha skrivit "Låt dem strejka ihjäl sig" på Twitter, om de unga afghaner som demonstrerar för att få stanna i Sverige. 

En som är starkt kritisk mot Hanif Bali är Vänsterpartiets Daniel Riazat. I ett Facebook-inlägg, där han delar en skärmdump från Balis Twitter. I inlägget kallar Riazat Bali för fascist. När Nyheter24 når Riazat förklarar han hur han resonerat. 

– Han har under en längre tid varit drivande i att spä på rasism. Det har såväl handlat om att sprida rasistiska stereotyper om flyktingar som den senaste tweeten där han skrev att de ska strejka ihjäl sig, men också i form av tydligt försvar av USA:s rasistiska president Trump och att Moderaterna borde ta makten med hjälp av rasistpartiet Sverigedemokraterna, säger Daniel Riazat till Nyheter24. 

Riazat menar också att Hanif Balis följare står för mycket rasisim, hot och hat, och att Bali inte tar ansvar på detta. 

Men Hanif Bali menar att Riazat har fel. 

– Jag skulle be honom nämna någon gång jag uttryckt mig rasistiskt, det har jag helt enkelt aldrig gjort. Han försöker "fula ut" en debattör han tycker är jobbig genom att kalla mig rasist, säger Hanif Bali till Nyheter24. 

MER OM SITTSTREJKENLäs om demonstranternas krav HÄR!

Tycker du tonen är för hård på sociala medier?