1 av 2
- Foto: TT
2 av 2
- Foto: TT

Vänsterpartistens attack mot Hanif Bali: "Fascist"

Det är fullt bråk mellan Vänsterpartiets Daniel Riazat och Moderaternas Hanif Bali.


Diskussionen om sittstrejken på Medborgarplatsen har väl knappast undgått någon. Under dagen har Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali fått stor uppmärksamhet, efter att ha skrivit "Låt dem strejka ihjäl sig" på Twitter, om de unga afghaner som demonstrerar för att få stanna i Sverige. 

En som är starkt kritisk mot Hanif Bali är Vänsterpartiets Daniel Riazat. I ett Facebook-inlägg, där han delar en skärmdump från Balis Twitter. I inlägget kallar Riazat Bali för fascist. När Nyheter24 når Riazat förklarar han hur han resonerat. 

– Han har under en längre tid varit drivande i att spä på rasism. Det har såväl handlat om att sprida rasistiska stereotyper om flyktingar som den senaste tweeten där han skrev att de ska strejka ihjäl sig, men också i form av tydligt försvar av USA:s rasistiska president Trump och att Moderaterna borde ta makten med hjälp av rasistpartiet Sverigedemokraterna, säger Daniel Riazat till Nyheter24. 

Riazat menar också att Hanif Balis följare står för mycket rasisim, hot och hat, och att Bali inte tar ansvar på detta. 

Men Hanif Bali menar att Riazat har fel. 

– Jag skulle be honom nämna någon gång jag uttryckt mig rasistiskt, det har jag helt enkelt aldrig gjort. Han försöker "fula ut" en debattör han tycker är jobbig genom att kalla mig rasist, säger Hanif Bali till Nyheter24. 

MER OM SITTSTREJKENLäs om demonstranternas krav HÄR!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du tonen är för hård på sociala medier?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.