Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-topp jämför Koranen med Hitler: ”Uppmanar till att döda”

TT

Nyheter | 06/09/2017 14:43

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson menar att koranen kan jämföras med Adolf Hitlers bok Mein Kampf.

Kampanjandet inför kyrkovalet är i full gång, och några som storsatsar är Sverigedemokraterna. Och nu kan Expressen avslöja att SD:s gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, har jämfört islams heliga skrift Koranen med Adolf Hitlers politiska biografi Mein Kampf. 

"Jag skulle vilja gå så långt som att säga att läsa högt ur Koranen i en kristen kyrka, när det i Koranen står att kristna ska dödas, är nästan att jämföra med att läsa högt ur Mein Kampf i en synagoga", sa Karlsson nyligen på ett internt valmöte, avslöjar Expressen. 

Karlsson menar dock att det funkar att jämföra Koranen med Hitler. 

– Jag säger att det är nästan jämförbart. Det är inte fullt jämförbart därför att de skrivelser som finns i Mein Kampf, de uppmaningar till våld och vad det ledde till för förföljelsen av judar, det finns ingen parallell i världshistorien som är jämförbar med den. Men det finns ett antal skrivelser i Koranen som uppmanar till att döda, halshugga, korsfästa, tillfångata och förslava kristna, otrogna, säger Karlsson till Expressen

Nazistledaren Adolf Hitler räknas till en av historiens mest hänsynslösa diktatorer, och under hans tid i nazi-Tyskland mördades miljontals människor.

Tidigare har en topp-moderat kallat profeten Mohammed för "en analfabetisk pedofil" – läs mer om det här

Kan du tänka dig rösta på Sverigedemokraterna?