- Foto: TT

SD-topp jämför Koranen med Hitler: ”Uppmanar till att döda”

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson menar att koranen kan jämföras med Adolf Hitlers bok Mein Kampf.


Kampanjandet inför kyrkovalet är i full gång, och några som storsatsar är Sverigedemokraterna. Och nu kan Expressen avslöja att SD:s gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, har jämfört islams heliga skrift Koranen med Adolf Hitlers politiska biografi Mein Kampf. 

"Jag skulle vilja gå så långt som att säga att läsa högt ur Koranen i en kristen kyrka, när det i Koranen står att kristna ska dödas, är nästan att jämföra med att läsa högt ur Mein Kampf i en synagoga", sa Karlsson nyligen på ett internt valmöte, avslöjar Expressen. 

Karlsson menar dock att det funkar att jämföra Koranen med Hitler. 

– Jag säger att det är nästan jämförbart. Det är inte fullt jämförbart därför att de skrivelser som finns i Mein Kampf, de uppmaningar till våld och vad det ledde till för förföljelsen av judar, det finns ingen parallell i världshistorien som är jämförbar med den. Men det finns ett antal skrivelser i Koranen som uppmanar till att döda, halshugga, korsfästa, tillfångata och förslava kristna, otrogna, säger Karlsson till Expressen

Nazistledaren Adolf Hitler räknas till en av historiens mest hänsynslösa diktatorer, och under hans tid i nazi-Tyskland mördades miljontals människor.

Tidigare har en topp-moderat kallat profeten Mohammed för "en analfabetisk pedofil" – läs mer om det här

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du tänka dig rösta på Sverigedemokraterna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Fem döms för bomber i Norrköping

Fem män döms för sin inblandning i flera planerade och ett utfört sprängdåd i Norrköping under förra året, rapporterar SVT Öst.

Ukraina-stöd bromsas i EU

Visst ska vi hjälpa Ukraina, lovar EU-länderna – men drar samtidigt i stödbromsen för att hålla egna väljare på gott humör inför kommande EU-val. Frågan tär på enigheten inför veckans toppmöte i Bryssel.

Ljusare förhoppningar kring tysk ekonomi

Det ser allt ljusare ut för Tyskland, Europas ekonomiska motor, enligt bedömare. Det månatliga Zew-indexet uppgick i februari till 31,7 jämfört med 19,9 föregående månad. Det var dessutom högt över marknadens förväntningar som låg på 20,5. Indexet mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin.

Schweizisk klockexport ur led

Suget efter schweiziska lyxklockor minskar tydligt. I februari sjönk exporten med 3,8 procent på årsbasis – blott andra gången de tre senaste åren som man noterar fallande exportsiffror.

Åtvidaberg: Polisen rapporterar om skottlossning

"Höga smällar var misstänkt skottlossning", skriver polisen på sin hemsida.