- Foto: TT

Sofia Arkelsten om partiledarstriden: "En väldigt grym bransch"

I podden 24Frågor berättar topp-moderaten Sofia Arkelsten om den stora partiledarstriden, och bad det kan göra med synen på politiken.


Sofia Arkelsten är en av de mer kända riksdagsledamöterna inom Moderaterna. Hon är bara strax över 40 år gammal, men har redan hunnit sitta i riksdagen i över tio år, varit utskottsordförande och partisekreterare. 

Arkelsten känner sitt parti utan och innan. När Moderaterna gick in i sin stora partiledarstrid i somras, då partiledaren Anna Kinberg Batra attackerades från alla håll, och till slut tvingades avgå, följde Sofia Arkelsten bråket från första parkett. I podden 24Frågor berättar hon om hur tufft det var. 

– Det har varit en väldigt jobbig process. Dels på ett allmänmänskligt plan, men det är en väldigt grym bransch. Alla som ger sig in i det här vet att det kan vara gräsligt, men det här lite mer gräsligt än vad jag sett på länge, säger Arkelsten i podden. 

Som vi alla vet slutade striden med att Ulf Kristersson blev ny partiledare för Moderaterna, och Arkelsten tror att han kommer bli Sveriges näst statsminister. 

Samtidigt pekar hon på hur pass negativt interna strider kan påverka opinionen och folks vilja att engagera sig poltiskt. 

– Jag tyckte det var tråkigt. Men nu är det som det är, och jag tror det blir bra med Ulf, säger Arkelsten i 24Frågor. 

Sofia Arkelsten pratar också om att hon hela tiden blir förväxlad med en viss kändis, och om sin jobbiga sjukdom. Lyssna på hela avsnittet här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Saknar du Anna Kinberg Batra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.