Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sofia Arkelsten om partiledarstriden: "En väldigt grym bransch"

- 19/10/2017, 11:27 -

TT

I podden 24Frågor berättar topp-moderaten Sofia Arkelsten om den stora partiledarstriden, och bad det kan göra med synen på politiken.

Sofia Arkelsten är en av de mer kända riksdagsledamöterna inom Moderaterna. Hon är bara strax över 40 år gammal, men har redan hunnit sitta i riksdagen i över tio år, varit utskottsordförande och partisekreterare. 

Arkelsten känner sitt parti utan och innan. När Moderaterna gick in i sin stora partiledarstrid i somras, då partiledaren Anna Kinberg Batra attackerades från alla håll, och till slut tvingades avgå, följde Sofia Arkelsten bråket från första parkett. I podden 24Frågor berättar hon om hur tufft det var. 

– Det har varit en väldigt jobbig process. Dels på ett allmänmänskligt plan, men det är en väldigt grym bransch. Alla som ger sig in i det här vet att det kan vara gräsligt, men det här lite mer gräsligt än vad jag sett på länge, säger Arkelsten i podden. 

Som vi alla vet slutade striden med att Ulf Kristersson blev ny partiledare för Moderaterna, och Arkelsten tror att han kommer bli Sveriges näst statsminister. 

Samtidigt pekar hon på hur pass negativt interna strider kan påverka opinionen och folks vilja att engagera sig poltiskt. 

– Jag tyckte det var tråkigt. Men nu är det som det är, och jag tror det blir bra med Ulf, säger Arkelsten i 24Frågor. 

Sofia Arkelsten pratar också om att hon hela tiden blir förväxlad med en viss kändis, och om sin jobbiga sjukdom. Lyssna på hela avsnittet här!

Saknar du Anna Kinberg Batra?