- Foto: TT

Toppmoderater: Sätt in beväpnade militärer i förorter

Flera förorter i Stockholmsområdet tas upp som exempel på platser som skulle kunna få militärt besök.


Sätt in militärer i Hallunda-Norsborg, Tensta, Rinkeby och Husby. Det föreslår nu 20 stycken toppolitiker inom Moderaterna. 

Anledningen ska vara att man vill stoppa de kriminella gängen, och att därför beväpnade soldater ska sättas in i förorten. 

I dessa områden styr kriminella gäng. De är beväpnade och begår brott. Många unga i dessa områden ser upp till dessa kriminella gäng och tyr sig till dem som ett alternativ till arbete och utbildning för att göra karriär. Dessa gäng kommer att fortsätta att expandera i område efter område tills någon stoppar dem”, står det i förslaget som lämnats in till riksdagen. 

En av de moderata riksdagsledamöter som lämnat in motionen, Mikael Cederbratt, har tidigare kallat de kriminella gängen för en ”cancersvulst” på sin blogg. 

– Läget i våra utanförskapsområden har förvärrats. Gängen har tagit över och polisen har varit tvungna att dra sig tillbaka. Svensk lag gäller inte längre här, säger Cederbratt till Botkyrka Direkt. 

Sverigedemokraterna tappar i mätningarna just nu: Här är varför

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du det här är ett bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Larm om explosion i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.