Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Toppmoderater: Sätt in beväpnade militärer i förorter

1 av 1

TT

Nyheter | 20/10/2017 09:30

Flera förorter i Stockholmsområdet tas upp som exempel på platser som skulle kunna få militärt besök.

Sätt in militärer i Hallunda-Norsborg, Tensta, Rinkeby och Husby. Det föreslår nu 20 stycken toppolitiker inom Moderaterna. 

Anledningen ska vara att man vill stoppa de kriminella gängen, och att därför beväpnade soldater ska sättas in i förorten. 

I dessa områden styr kriminella gäng. De är beväpnade och begår brott. Många unga i dessa områden ser upp till dessa kriminella gäng och tyr sig till dem som ett alternativ till arbete och utbildning för att göra karriär. Dessa gäng kommer att fortsätta att expandera i område efter område tills någon stoppar dem”, står det i förslaget som lämnats in till riksdagen. 

En av de moderata riksdagsledamöter som lämnat in motionen, Mikael Cederbratt, har tidigare kallat de kriminella gängen för en ”cancersvulst” på sin blogg. 

– Läget i våra utanförskapsområden har förvärrats. Gängen har tagit över och polisen har varit tvungna att dra sig tillbaka. Svensk lag gäller inte längre här, säger Cederbratt till Botkyrka Direkt. 

Sverigedemokraterna tappar i mätningarna just nu: Här är varför

Tycker du det här är ett bra förslag?