Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hårda attacken från Pavel Gamov: "Tolererar sexuella trakasserier"

Nyheter | 09/01/2018 14:01

Pavel Gamov, som nyligen lämnade Sverigedemokraterna, hotar nu att avslöja allt om partiet i ny bok. Bland annat menar han att det begått många våldtäkter.

Fram tills nyligen var Pavel Gamov en av topparna i Sverigedemokraterna. Men efter en uppmärksammad resa till Ryssland tvingades Gamov lämna partiet, och nu har han bildat en ny politisk grupp i riksdagen tillsammans med två andra före detta SD-politiker

Gamov har stor kunskap om SD, och nu hotar han med att skriva en bok som ska släppas under valrörelsen. Bland annat menar han att det skett flera våldtäkter inom partiet, våldtäkter som partiledningen känt till. 

– Det har framförallt skett här i Stockholm och på olika konferenser. Det är ett systematiskt beteendemönster som finns i det partiet, att man accepterar och tolererar sexuella trakasserier, säger Gamov till Aftonbladet. 

Men det är inte bara sexuella övergrepp som begåtts, menar Gamov. Även andra brott, som förskingring av skattemedel, ska vara vanligt inom SD. 

– Det finns allt möjligt. Det är massvis med lagbrott som begås, ideologiska avvikelser, ekonomiska oegentligheter, det är förföljelse av olika människor och karaktärsmord som jag har varit utsatt för, till exempel, säger Gamov till Aftonbladet

Nyligen polisanmäldes en toppolitiker i Sverigedemokraterna för sexuellt ofredande – läs mer om det här

Tror du SD-ledningen mörkat sexuella övergrepp?