Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkessons hårda attack: "Det här är inte Sverige"

- 17/01/2018, 09:49

I riksdagens partiledardebatt riktade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson hård kritik mot både den nuvarande och den förra regeringen. Han sa också att SD nu förklarar krig mot gängkriminaliteten.

Idag samlades riksdagen för årets första partiledardebatt. Inte helt oväntat blev brottslighet, lag och ordning en riktigt het potatis.

Stefan Löfven, Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson talade alla om gängkrigen och dödsskjutningarna och hur samhället och politikerna ska ta itu med problemen. 

Sverigedemokraternas Åkesson menade till och med att det nu är krig. 

– Sverigedemokraterna förklarar härmed krig mot den grova organiserade brottsligheten, sa SD-ledaren i riksdagens talarstol. 

Han berättade också hur han varit ledig under jul och nyår och känt ett växande obehag inför utvecklingen i landet. 

– Det här är inte Sverige. Det kan inte vara Sverige. Det är det nya Sverige, det spännande mångkulturella lyckoriket som så många här kämpat under många år för att skapa, sa Åkesson. 

Även Moderaternas Ulf Kristersson pratade om brottsligheten i Sverige. 

– Det här är Sverige 2018. Vi behöver mycket tuffare lagstiftning. Den som hotar vårdpersonal ska straffas hårt, sa Kristersson. 

Moderaterna vill också ha fler kameror och hårdare straff. Kristersson gav också en känga till regeringen Löfven. 

– Det vore klädsamt om regeringen började ta problemen på allvar istället för att skylla på den regering som lämnade Rosenbad för snart fyra år sen.  

Vill du veta hur mycket Sverigedemokraternas toppolitiker tjänar? Det kan du läsa om här!

Har du förtroende för Jimmie Åkesson?