Måndag 24 Jan
Stockholm

Mattias Karlsson till attack mot Annie Lööf

Mattias Karlsson och Annie Lööf
Mattias Karlsson och Annie Lööf. Foto: TT

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, svingar nu mot Annie Lööf. Detta efter C-ledarens utsträckta hand vänsterut.

Kommentera (49)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På fredagen gick Centerpartiets partiledare Annie Lööf ut i en stor intervju i Dagens Nyheter med ett viktigt meddelande inför valet: hon är beredd att söka stöd hos de rödgröna för att kunna regera efter valet. 

– Väljarna söker ett parti som tar ansvar, visar ledarskap, som står upp tydligt för sina principer men som också är berett att smutsa ner fingrarna för att styra landet, sa Lööf till Dagens Nyheter. 

Annie Lööfs ord har blivit en stor snackis i politik-Sverige, och en som är riktigt sur på Lööf är Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson.

– Jag är inte förvånad. Lööf har varit Löfvens bästa vän under hela mandatperioden. Det är ändå nytt att hon så tydligt säger att hon kan tänka sig regera med stöd av Socialdemokraterna, säger Karlsson idag till Nyheter24. 

Karlsson menar att man inte kan lita på Centerpartiet, och kallar dem för ett "melonparti", alltså gröna på utsidan men röda på insidan. 

– Detta visar att om man vill ha verklig förändring kan man inte lita på vare sig de liberala partierna eller på Socialdemokraterna, utan då är det SD som gäller. Annars kommer Socialdemokraterna regera vidare i någon form. 

Nyfiken på hur mycket toppolitikerna i Sverigedemokraterna tjänar? Det kan du se här!

Håller du med Karlsson?
Tack för din röst!
Kommentera (49)
Kopiera länk
Dela