Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moderat besökte konferens för klimatförnekare

- 26/02/2018, 17:04

Jan Ericson, riksdagsledamot för Moderaterna, förklarar sin syn i miljöfrågan. Han anser att det är för mycket fokus på koldioxiden.

Moderaternas riksdagsledamot Jan Ericson har hamnat i klimatblåsväder. Anledningen är att han inte bara besökt en kongress för klimatförnekare – han har också ifrågasatt mycket av klimatforskningen på sin blogg, något som Effekt var första att rapportera om. 

Ericson själv menar att han inte håller med alla som var på konferensen, samtidigt som han tycker det är viktigt att lyssna på allas argument. 

– Jag har inte sagt att människan eller koldioxid inte har betydelse, men jag lyssnar gärna på folk som har andra teorier.  Historiskt har det skett ganska dramatiska förändringar i temperaturen som inte berott på koldioxid. Nu är det bara människan som är anledningen helt plötligt, säger Ericson till Nyheter24

Men det finns ju ganska omfattande forskning om det du tar upp – till exempel Crowley-rapporten från 2000?

– Jag har inte sagt att människan eller koldioxid inte har betydelse, men jag lyssnar gärna på folk som har andra teorier. 

Hur ska man tänka som väljare om man tycker klimatet är viktigt då?

– Jag tycker det finns många bitar som är värda att diskutera. Men jag tycker inte om att miljöfrågorna nu bara handlar om koldioxidutsläpp. Många andra akuta miljöfrågor som får stå tillbaka, och det tycker jag är fel. 

LÄS MER: Feministiskt initiativs valkampanj är fullständigt obegriplig

Håller du med Ericson?