Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraterna utesluter riksdagsledamoten Olle Felten

- 15/03/2018, 11:00 -

Felten ska enligt partiet haft samröre med rasister. Därför kastas han nu ut.

På torsdagsmorgonen beslöt Sverigedemokraterna att utesluta riksdagsledamoten Olle Felten, som suttit i riksdagen för SD sen 2014. Han kommer nu gå över till nya partiet Alternativ för Sverige

"Skälet är att han visat sig ha samröre med högerextremister och rasister", skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Olle Felten själv menar att han fattade beslutet i helgen, och att han inte längre har förtroende för Sverigedemokraterna. 

– Det finns ett förakt för medlemsdemokrati, utfrysningar och mobbing. Det handlar om makt och pengar, och de negativa elementen finns i lokalföreningar och i partiet centralt, sa Felten på en pressträff i riksdagen idag. 

Alternativ för Sverige drivs av SDU:s före detta ordförande Gustav Kasselstrand.

Felten vet dock inte om fler kommer följa honom från Sverigedemokraterna till Alternativ för Sverige, även om han menar att det "pågår diskussioner". 

– Det kan jag inte svara på. Men jag vet att det finns ett utbrett missnöje i med Sverigedemokraterna, även i riksdagsgruppen, sa Felten på pressträffen.

– Det här är en prestigevärvning för oss, självklart, säger Gustav Kasselstrand till Nyheter24

Under förmiddagen gick ett mejl ut till hela Sverigedemokraternas riksdagsgrupp, där man klrat och tydligt förbjöd alla politiker från att ens gå i närheten av presskonferensen. 

Internt mejl från SVerigedemokraterna
Mejlet som förbjuder Sverigedemokraternas riksdagsledamöter att fysiskt närvara vid dagens presskonferens.


Tidigare har också kommunpolitikern Eddie Ek, som suttit för Sverigedemokraterna i Åstorp, gått över till Alternativ för Sverige

Tror du SD kommer göra ett bra val?