Jeff Ahl går över till Alternativ för Sverige
1 av 2
Sverigedemokraten Jeff Ahl går över till Alternativ för Sverige. - Foto: TT Bild
Jeff Ahl
2 av 2
Jeff Ahl - Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTROMER

SD-ledamoten Jeff Ahl går över till Alternativ för Sverige

Det nya partiet Alternativ för Sverige har lyckats värva ännu en riksdagsledamot från Sverigedemokraterna. Den här gången är det Jeff Ahl som går över.


Ännu en av Sverigedeokraternas riksdagsledamöter lämnar partiet och ansluter sig till det nybildade partiet Alternativ för Sverige. 

Det är Jeff Ahl, riksdagsledamot och andre vice ordförande för SD Norrbotten som går över till AfS. 

– Jag valde redan i januari att inte kandidera för SD i höstens val. Sverigedemokraterna kommer att lägga sig platt för Moderaterna och det är ett svek mot väljarna. Man har också brutit mot flera vallöften, sa Jeff Ahl idag under en pressträff. 

Han menar att han tog beslutet att gå över till Alternativ för Sverige efter Sverigedemokraternas valkongress här om veckan. Ah säger att man genom sin rikdagslista har ”neutraliserat” alla politiker som skulle kunna vara i opposition mot partiets planer att samarbeta med Moderaterna.

– Endast AfS har det driv och mod som behövs för att rädda Sverige. Det är ett parti som står upp för Sverige och svenskarna. Jag kommer slåss för att krossa det sverigefientliga etablissemanget, sa Ahl på presskonferensen.

Ahl menar att saker och ting började förändras inom Sverigedemokraterna direkt efter valet. 

– Det började gå utför under Jimmie Åkessons sjukskrivning, då liberala krafter lyckades nästla sig in i partiledningen. Jag tänker inte peka ut någon, men det är personer som har åsikter som inte stämmer överens med vårt partiprogram, säger Jeff Ahl till Nyheter24 efter presskonferensen. 

Vem är det som styr i SD nu då?

– Det får du fråga Jimmie Åkesson, jag är inte aktiv inom Sverigedemokraterna längre, säger Ahl. 

Det är den andra ledamoten för SD som går över till Alternativ för Sverige. Nyligen gick även Olle Felten över till nya partiet.

– Vi för dialog med flera riksdagsledamöter, men vi vill vara tydliga med att man inte kan gå över hur som helst. Det måste finnas en matchining mellan oss och ledamoten och det fanns det i Jeffs fall, säger AfS-ledaren Gustav Kasselstrand till Nyheter24 

Hur många SD-ledamöter kan du få över till Alternativ för Sverige?

– Ja du. Det beror på. Hade vi bara velat ha ett så stort antal ledamöter som möjligt hade vvi kunnat få över många fler, men vi siktar på kvalitet före kvantitet.

Artikeln uppdateras

Kommer Alternativ för Sverige komma in i riksdagen? Här är svaret

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du rösta på AfS?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polis sköt flicka med elpistol på Sis-hem

Polisen i Bjuv rapporterar om brand

"Idrottsvägen. Brand i byggnad.", skriver polisen på sin hemsida.

Nytt jobb? Här är 9 branscher som skriker efter folk just nu

Varje år byter tusentals svenskar jobb. Kanske är du på jakt efter en ny utmaning men har svårt i djungel av jobb att söka?

Billigare varor i Sverige gör semestern dyrare i sommar

Många jublar över billigare varor på hyllorna. Matpriserna sjönk i mars, exempelvis. Men de glada inflationssiffrorna ledde till en stor försvagning av den svenska kronan på fredagen. En dollar närmar sig 11 kronors gränsen, en av de högsta noteringarna någonsin i svenska kronor räknat.

Grönt ljus för tysk könstillhörighetslag

Från och med den 1 november kan tyskar enklare ändra sina namn och juridiska kön i officiella dokument. Det står klart sedan parlamentet i Berlin på fredagen röstat igenom en ny könstillhörighetslag.

Kristersson: "Detta är inte mitt Sverige"

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) riktar ett budskap till de gängkriminella på Moderaternas Sverigemöte. Vi kommer att övervaka er. Plocka era statusprylar. Porta er. Vräka er. Och utvisa dem av er som inte är svenska medborgare.