Måndag 28 Nov
Stockholm

SD-ledamoten Jeff Ahl går över till Alternativ för Sverige

Jeff Ahl går över till Alternativ för Sverige
1 av 2
Sverigedemokraten Jeff Ahl går över till Alternativ för Sverige. Foto: TT Bild
Jeff Ahl
2 av 2
Jeff Ahl. Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTROMER

Det nya partiet Alternativ för Sverige har lyckats värva ännu en riksdagsledamot från Sverigedemokraterna. Den här gången är det Jeff Ahl som går över.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ännu en av Sverigedeokraternas riksdagsledamöter lämnar partiet och ansluter sig till det nybildade partiet Alternativ för Sverige. 

Det är Jeff Ahl, riksdagsledamot och andre vice ordförande för SD Norrbotten som går över till AfS. 

– Jag valde redan i januari att inte kandidera för SD i höstens val. Sverigedemokraterna kommer att lägga sig platt för Moderaterna och det är ett svek mot väljarna. Man har också brutit mot flera vallöften, sa Jeff Ahl idag under en pressträff. 

Han menar att han tog beslutet att gå över till Alternativ för Sverige efter Sverigedemokraternas valkongress här om veckan. Ah säger att man genom sin rikdagslista har ”neutraliserat” alla politiker som skulle kunna vara i opposition mot partiets planer att samarbeta med Moderaterna.

– Endast AfS har det driv och mod som behövs för att rädda Sverige. Det är ett parti som står upp för Sverige och svenskarna. Jag kommer slåss för att krossa det sverigefientliga etablissemanget, sa Ahl på presskonferensen.

Ahl menar att saker och ting började förändras inom Sverigedemokraterna direkt efter valet. 

– Det började gå utför under Jimmie Åkessons sjukskrivning, då liberala krafter lyckades nästla sig in i partiledningen. Jag tänker inte peka ut någon, men det är personer som har åsikter som inte stämmer överens med vårt partiprogram, säger Jeff Ahl till Nyheter24 efter presskonferensen. 

Vem är det som styr i SD nu då?

– Det får du fråga Jimmie Åkesson, jag är inte aktiv inom Sverigedemokraterna längre, säger Ahl. 

Det är den andra ledamoten för SD som går över till Alternativ för Sverige. Nyligen gick även Olle Felten över till nya partiet.

– Vi för dialog med flera riksdagsledamöter, men vi vill vara tydliga med att man inte kan gå över hur som helst. Det måste finnas en matchining mellan oss och ledamoten och det fanns det i Jeffs fall, säger AfS-ledaren Gustav Kasselstrand till Nyheter24 

Hur många SD-ledamöter kan du få över till Alternativ för Sverige?

– Ja du. Det beror på. Hade vi bara velat ha ett så stort antal ledamöter som möjligt hade vvi kunnat få över många fler, men vi siktar på kvalitet före kvantitet.

Artikeln uppdateras

Kommer Alternativ för Sverige komma in i riksdagen? Här är svaret

Kommer du rösta på AfS?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.