Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åkesson och Lööf i bråk igen: "Jag tycker du är oförskämd"

- 30/01/2019, 11:23 -

Nu är de igång igen. Sverigedemokraterna och Centerpartiet. Och dagens ordväxling i riksdagen blev riktigt hård.

Sverigedemokraterna och Centerpartiet fortsätter att brottas med varandra på den politiska arenan. I dagens partiledardebatt i riksdagen rök Annie Lööf ihop med Jimmie Åkesson – i EU-frågan. 

De båda partiledarna diskuterade för- och nackdelarna med att Sverige är med i EU, och det var när Åkesson tyckte det var fel att skicka makt till Bryssel som Annie Lööf röt ifrån. 

– Att Jimmie Åkesson inte tycker om folk från andra länder är inget nytt, men du för inte en kamp mot EU-eliten, du för en kamp mot verkligheten, sa Annie Lööf, och menade att Sverige inte kan försöka lämna EU utan att möta den osäkerhet som vi just nu ser i Storbritannien. 

Men Åkesson, som inte är något stort fan av Annie Lööf, gick till motangrepp. Han menar att han visst gillar människor – med rätt värderingar. 

– Jag tycker Annie Lööf är oförskämd. Hon slänger sig med uttryck som ”Jimmie tycker inte om människor från andra länder”. Det gör jag visst det, svarade Åkesson. 

Han fortsatte: 

– Kan vi inte försöka lägga debatten på en lite högre nivå? Det där är en extremt låg nivå. 

Så sent som förra veckan var Åkesson och Lööf i ett annat bråk – som handlade om kläder. Läs mer om det här!