Torsdag 2 Dec
Stockholm

Jimmie Åkessons klädhån mot Annie Lööf: "Lägger märke till.."

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson var inte direkt glad när han gick upp i riksdagens talarstol precis innan omröstning. Han kommenterade till och med Annie Lööfs kläder.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson var inte speciellt glad nu på morgonen. Strax innan riksdagen skulle rösta igenom Stefan Löfven som ny statsminister gick Åkesson upp i talarstolen och riktade starkt kritik mot ledamöterna. 

– Jag har inte så länge jag följt politiken stött på en mer märklig, absurd eller bisarr regeringsbildning, där syftet verkar vara att förvirra så mycket så möjligt. Det såg jag inte komma, sa Jimmie Åkesson i talarstolen. 

Åkesson höll ett långt anförande, där han pratade negativt om den nya regeringsbildningen. Han visade också sitt missnöje genom att välja att kommentera Annie Lööfs klädsel.

– Jag lägger också märke till att Centerpartiets ledare dagen till ära är klädd i rött, sa Åkesson. Något som fick Annie Lööf att bara skaka på huvudet. 

Han menade också att SD vill bilda ett block tillsammans med Kristdemokraterna och Moderaterna. 

– Min ambition är att Sverigedemokraterna ska bli en dominerande kraft i ett nytt konservativt block i svensk politik. Jag ser fram emot det. Det ska bli kul, sa Åkesson. 

"Jimmie Åkesson väljer att kommentera kvinnors klädsel"

När Annie Lööf strax efteråt gick upp i talarstolen gick hon till hårt angrepp mot SD-ledaren.

– Jimmie Åkesson valde denna ansvarsfyllda dag att kommentera kvinnors klädsel. Låt mig bara säga att min kostym har samma färg som Åkessons slips, sa Annie Lööf i riksdagens talarstol. Något som rev ner rejäla applåder i riksdagens kammare.

"Åkesson väljer att kommentera kvinnors klädsel", sa Annie Lööf. (Jessica Gow/TT)
Är du nöjd med nya regeringen?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela