Stockholm

Benjamin Dousas krav: Börja förhandla med Sverigedemokraterna

Benjamin Dousa och Jimmie Åkesson. Kollage.
Benjamin Dousa vill närma sig Åkesson. Foto: Nyheter24/Tomas Oneborg/TT

Muf:s ordförande Benjamin Dousa vill att Moderaterna tar steget och närmar sig Sverigedemokraterna. Han kallar attityden till SD för "hyckleri".


Läs mer

Muf-ledaren Benjamin Dousa är ett av Moderaternas riktiga framtidsnamn. Och nu uttrycker han starka tankar om just Moderaternas framtid. Dousa anser att M borde börja förhandla öppet med Sverigedemokraterna

– Jag tycker att förhållningssättet till SD är ett enda stort hyckleri. Och det hyckleriet förekommer i alla partier, säger Dousa i en intervju med Dagens Industri. 

Dousa tycker att det alla partier ändå anpassar sin politik efter vad Sverigedemokraterna tycker, samtidigt som man "går ifrån kön i riksdagens kafeteria" när Jimmie Åkesson ska ta en kopp kaffe. 

Behöver SD för att bilda regering

Men för att Moderaterna ska kunna få en statsminister måste partiet närma sig SD, menar Benjamin Dousa.

– Ingen borgerlig regering kommer någonsin kunna tillträda utan att tolereras av Sverigedemokraterna. Om det sker om två, fem eller tio år är svårt att sia om. Men det är ditåt vi är på väg, säger han till Di. 

Dousa anser till och med att Sverigedemokraterna på sikt kan bli högerns motsvarighet till Vänsterpartiet. 2010 gick Socialdemokraterna till val på att bilda regering tillsammans med V, och under mandatperioden 2014-2018 hade S och V ett budgetsamarbete. 

– Utåt ska partierna låtsas som att man inte vill ta i SD med tång, men man gör ändå allt man kan för att få parlamentariskt stöd av SD, säger Dousa till Di

ANALYS: Bara en tidsfråga innan SD sitter i regering

Håller du med Dousa?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.