Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Partiet Vändpunkt utmanar Miljöpartiet – vill bli stora i EU-valet

- 14/02/2019, 08:49 -

Carl Schlyters parti Vändpunkt vill ta väljare från Miljöpartiet. Nu satsar man på att komma in i Europaparlamentet i EU-valet.

Det rör på sig i svensk politik. Nyligen presenterades ”Reformisterna”, en vänsterfalang inom Socialdemokraterna som ska utmana S-topparna – nu måste också Miljöpartiet hantera uppstickare. 

Men till skillnad från Reformisterna är ”Partiet Vändpunkt” faktiskt ett helt nytt parti, bildat av den gamla MP-toppen Carl Schlyter. Nu satsar Vändpunkt på att få platser i Europaparlamentet i vårens EU-val. 

Partiet Vändpunkt vill använda skatter för att ställa om samhället till mer hållbart och mindre miljöskadligt. Skatterna på det som inte är bra för miljön ska höjas rejält – den som flyger mycket och bor stort kan förvänta sig höjda kostnader med PV:s politik, medan de med mindre inkomster ska få mer pengar för att kunna ”investera sig ur energi- och resursberoenden”. 

I en intervju med SVT säger partiledaren Schlyter att både politiker och vanligt folk måste ta ansvar. 

– Jag skulle säga att det är ett frihetligt parti, som löser miljöproblem genom att faktiskt ta socialt ansvar, säger han till SVT. 

PV skriver också i en debattartikel i Dagens Nyheter att man vill har ”follkliga veton” mot riksdagsbeslut, och att anställda ska ha större inflytande över arbetsplatsen – även om man inte går in i detalj på hur detta ska gå till. 

Mer politik: 5 säkra tecken på att SD och M snart kommer samarbeta!

Kan du tänka dig rösta på Vändpunkt?