Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kristersson om misstänkta tumören : "Låg tre veckor på sjukhus"

- 15/02/2019, 08:03

Ulf Kristersson berättar nu om en mörk tid i livet – en tid då han låg på sjukhus i flera veckor. Och läkarna befarade det värsta.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, 55, pratar ofta om sitt hurtiga liv och sina långa löprundor. Inför partiledardebatterna i valrörelsen sprang han oftast en mil för att ladda upp i elljusspåret i Strängnäs. 

Men nu berättar Ulf Kristersson att det fanns en tid då han var riktigt bekymrad över sin hälsa.

Misstänkt hjärntumör

I en intervju med Dagens Industri avslöjar M-ledaren att han trodde han var drabbad av en allvarlig hjärntumör i 20-årsåldern.

– En förfärlig sjukhusupplevelse i 20-årsåldern. Jag låg tre veckor på Akademiska sjukhuset i Uppsala för misstänkt hjärntumör, säger Kristersson till Di. 

Läkarna befarade det värsta, men lyckligtvis handlade det inte om någon allvarlig tumör. 

– Det var inte så illa som läkarna först befarade. Till slut visade det sig vara en allvarlig infektion på synnerven. Men innan vi visste det hann jag tänka en del i sjukhussängen, säger Ulf Kristersson till Di

VIDEO: Här är säkra tecknen på att Moderaterna och Sverigedemokraterna snart kommer samarbeta öppet

Har du legat på sjukhus någon gång?