Hannah Wigh
Hanna Wigh får dagligen ta emot hot och hat. - Foto: TV3

Hanna Wigh berättar om sjuka näthatet i Trolljägarna

Hanna Wigh var länge ett av framtidsnamnen inom Sverigedemokraterna, men lämnade partiet efter att ha gått ut med anklagelser om sexuella övergrepp. Nu får hon dagligen hat och hot.


”Jävla media hora”. ”Satans hora”. ”Skräcködla”. Det är bara ett axplock av det ständiga hat som den före detta SD-politikern Hanna Wigh får utstå varje dag. 

Hannah Wigh lämnade Sverigedemokraterna 2017, efter att ha gått ut med anklagelser om sexuella övergrepp från en annan högt uppsatt politiker i partiet

Sen dess har hon utsatts för hat och hot över nätet. I TV3:s Trolljägarna berättar hon om det gränslösa hatet. 

– Syftet är att tysta mig, att knäcka mig, säger Wigh i programmet. 

Mycket av hatet handlar om Wighs psykiska hälsa. Enligt henne har andra SD-politiker spritt rykten om att hon har drogproblem och lider av psykisk ohälsa. 

– Det som gör mig mest rädd är om mina barn kommer tro det är sant. Jag ser hur andra föräldrar tittar snett. Hur fredar man sig från det, säger Wigh i Trolljägarna. 

Har kritiserat partiledningen

Hanna Wigh var under flera år en av toppolitikerna i Sverigedemokraterna, men efter sin karriär i partiet har hon pratat varnande om Jimmie Åkesson och SD

– Det finns en kultur med korruption, mutor och förskingring inom Sverigedemokraterna som tystas ner. Och om man sköter sitt parti på det viset, hur ska man då sköta ett land? Man kan också titta på hur nätsvansen beter sig och vilket ointresse partiledningen har av det. Det är fruktansvärt skrämmande, har Hanna Wigh tidigare sagt till Nyheter24.

Trolljägarna visas på TV3 21:00 ikväll måndag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Försäljningsfall för Ericsson

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.