Måndag 2 Aug
Stockholm

Hanna Wigh berättar om sjuka näthatet i Trolljägarna

Hannah Wigh
Hanna Wigh får dagligen ta emot hot och hat. Foto: TV3

Hanna Wigh var länge ett av framtidsnamnen inom Sverigedemokraterna, men lämnade partiet efter att ha gått ut med anklagelser om sexuella övergrepp. Nu får hon dagligen hat och hot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

”Jävla media hora”. ”Satans hora”. ”Skräcködla”. Det är bara ett axplock av det ständiga hat som den före detta SD-politikern Hanna Wigh får utstå varje dag. 

Hannah Wigh lämnade Sverigedemokraterna 2017, efter att ha gått ut med anklagelser om sexuella övergrepp från en annan högt uppsatt politiker i partiet

Sen dess har hon utsatts för hat och hot över nätet. I TV3:s Trolljägarna berättar hon om det gränslösa hatet. 

– Syftet är att tysta mig, att knäcka mig, säger Wigh i programmet. 

Mycket av hatet handlar om Wighs psykiska hälsa. Enligt henne har andra SD-politiker spritt rykten om att hon har drogproblem och lider av psykisk ohälsa. 

– Det som gör mig mest rädd är om mina barn kommer tro det är sant. Jag ser hur andra föräldrar tittar snett. Hur fredar man sig från det, säger Wigh i Trolljägarna. 

Har kritiserat partiledningen

Hanna Wigh var under flera år en av toppolitikerna i Sverigedemokraterna, men efter sin karriär i partiet har hon pratat varnande om Jimmie Åkesson och SD

– Det finns en kultur med korruption, mutor och förskingring inom Sverigedemokraterna som tystas ner. Och om man sköter sitt parti på det viset, hur ska man då sköta ett land? Man kan också titta på hur nätsvansen beter sig och vilket ointresse partiledningen har av det. Det är fruktansvärt skrämmande, har Hanna Wigh tidigare sagt till Nyheter24.

Trolljägarna visas på TV3 21:00 ikväll måndag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela