Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ulf Kristerssons hårda känga mot Annie Lööf: "Hyckleri!"

- 19/02/2019, 08:19

Alliansen är tokdöd. Ulf Kristersson tycker att det som Centerpartiet och Liberalerna håller på med är "dumheter". Nu går M-ledaren till ny attack.

Det har gått drygt en månad sen regeringskrisen fick sin lösning, när riksdagen släppte fram Stefan Löfven som statsminister

Men det hade inte gått utan Centerpartiet och Liberalerna, som släppte fram Löfven trots att de sagt att de skulle jobba för att Moderaternas Ulf Kristersson skulle få statsministerposten. 

Kristersson tycker att det Annie Lööf och Jan Björklund pysslar med är ett hyckleri, och han köper inte förklaringen att C och L vill hålla Sverigedemokraterna borta från makten. 

– Det är dumheter. Det är inte på det sättet. 150 gånger förra mandatperioden gick vår politik igenom för att Sverigedemokraterna höll med. Vi kunde avsätta den förra regeringen för att SD höll med oss, säger Kristersson i SVT:s intervjuserie Mats möter. 

Kristersson fortsätter:

– Det är ett hyckleri naturligtvis. 

Moderaterna är alltså beredda att bilda regering med stöd av Sverigedemokraterna om chansen skulle komma. Kristersson menar att det inte spelar någon som helst roll vilka som stöttar hans politik. 

Vill fortsätta som partiledare

Men kommer det ens vara Ulf Kristersson som leder Moderaterna inför nästa val? Moderaterna gjorde ett riktigt dåligt val, och Kristersson misslyckades med uppdraget att bli statsminister. 

Men jo, Kristersson intygar att han kommer fortsätta vara Moderaternas partiledare ett tag till. 

– Ja. Det här är inget springlopp, det är ett maraton. säger Kristersson i Mats möter. 

MER: Före detta SD-politikern och hatet: "Syftet är att tysta mig"

Håller du med Kristersson?