Ulf Kristersson
Ulf Kristersson utreds av polis. - Foto: Anders Wiklund/TT / Simon Rehnström/SvD/TT

​Ulf Kristersson utreds av polis – hade vapen i olåst skåp​

Ulf Kristersson har begått ett misstag. Ett misstag som aldrig hänt förr och enligt honom själv aldrig ska hända igen. Nu utreds Moderatledaren av polis.


Under lördagen kom det uppgifter att Ulf Kristersson utreds av polis, något som han själv även bekräftar. Orsaken? Moderatledaren har haft ett vapenskåp hemma olåst, innehållande både vapen och ammunition.

Detta kom till känna på grund av en polisutryckning till Kristerssons hem under onsdagen. Det var ett inbrottslarm som utlösts, men på plats kunde polisen konstatera att det inte varit något inbrott. Något annat som också kunde konstateras var att Kristersson hade ett vapenskåp. 

Stod olåst

Vapenskåpet innehöll både vapen och ammunition och stod helt olåst. 

Att partiledaren har vapen och ammunition hemma är inte konstigt eftersom han är jägare. Orsaken att Kristersson nu utreds är på grund av sin hantering av vapnen.

Han har vapenlicens, då ska man också veta att vapnen ska hållas under uppsikt. Samt se till att det inte finns någon som helst möjlighet för någon annan att komma åt dem. 

Polismyndigheten har nu omhändertagit vapnen – för utredning.

– Utredningen rör att det finns misstanke om att man har brustit i sin förvaring, det är det man ska titta på. Om det i förlängningen blir någon brottsmisstanke eller inte kan inte jag svara på, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson till Aftonbladet.

Kristersson bekräftar

Ulf Kristersson bekräftar händelsen och förklarar det med att han höll på att rengöra vapnen och vapenskåpet efter att den sista jakten för säsongen varit. När familjen skulle resa bort till Örebro över natten glömde han att låsa skåpet efter sig. 

– Jag begick ett misstag när jag glömde låsa skåpet. Det har aldrig hänt förr - och det kommer inte hända igen. Det jag gjorde är inte något lagbrott, men slarvigt. Lagstiftningen är tydlig på den punkten, säger Ulf Kristersson i ett uttalande till Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Ulf Kristersson är den som skolkar mest i riksdagen av alla. Nyfiken på hur det kommer sig? Här kan du läsa mer om det.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du jaktlicens?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.