Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraterna klart större än Moderaterna i opinionen

- 27/02/2019, 10:50

Sverigedemokraterna ligger långt före Moderaterna. Men Vänsterpartiet och Kristdemokraterna är mätningens stora vinnare.

Moderaterna har helt misslyckats med att lyfta partiet i opinionen efter valet och vinterns regeringskris. Det visar Sifos senaste sammanställning som väger ihop flera opinionsmätningar. 

I sammanvägningen får Ulf Kristerssons parti bara 17,2 procent. Det är en minskning med 1,6 procentenheter sen januari, och hela två procentenheter lägre än valresultatet i september. 

Trots att även Sverigedemokraterna minskar en smula i opinionen har Jimmie Åkesson all anledning att vara glad. SD ligger nu på 19,3 procent, klart före Moderaterna med andra ord. 

Mätningens stora vinnare är Vänsterpartiet och Kristdemokraterna – båda partierna har växt ungefär 1,5 procentenheter senaste månaden, enligt Ekot

Socialdemokraterna hade en positiv trend efter valet, men den uppgången är nu som bortblåst. Partiet backar i Sifos sammanställning, och är nu tillbaka på valresultatet – 28,3 procent.

MER POLITIK: Här hotar Jonas Sjöstedt Löfven – se klippet!

Gillar du Moderaterna?