Fredag 24 Sep
Stockholm

Fattar Annie Lööf ens hur allvarligt läget är för henne?

Karl Anders Lindahl och Annie Lööf. Montage.
Karl Anders Lindahl analyserar C-krisen. Foto: Jessica Gow/TT/Nyheter24

Är Jimmie Åkesson på väg att gå om Annie Lööf när det gäller förtroende? Karl Anders Lindahl är inte säker på att C-ledaren sitter så säkert som man tidigare trott.

Kommentera (391)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyligen släpptes en färsk mätning som visar att förtroendet för Annie Lööf rasar i opinionen just nu. 

De flesta rubriker har handlat om Ebba Busch Thors stora framgångar i mätningen – men många missade att Annie Lööf nu bara ligger en procentenhet över Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i mätningen

En procentenhet!

Det finns inget som säger att Åkesson inte skulle kunna öka ett par procentenheter till i mätningarna och gå om Annie Lööf. Då kan vi börja snacka kris på allvar för Annie Lööf.

Och väljarna då? Ja, inte heller deras stöd kan Centerpartiet räkna med i framtiden. Ungdomar som ser SD som det största hotet mot svensk stabilitet lär inte dra i första taget, men de borgerliga väljarna som vill ha en borgerlig statsminister har ingen anledning att stanna kvar hos C. 

Kvinnorna kan mycket väl överge Annie Lööf för konkurrenten Ebba Busch Thor. Kristdemokraternas momentum kan bli katastrofalt för Centerpartiet. 

Annie Lööf är ung, men hon har faktiskt varit partiledare i åtta år. När Jan Björklund och Gustav Fridolin nu avgår är det bara Jimmie Åkesson som suttit längre som partiledare än Lööf. 

Innan valet var Annie Lööf den mest ohotade partiledaren – ingen satt så säkert som hon. Men hur blir det nu? Förtroendet rasar, snart kanske även opinionsmätningarna visar på en negativ trend. Partiet är dessutom sargat efter vinterns strider. 

Så då är frågan: hur länge sitter Annie Lööf kvar?

Förstår hon ens själv hur allvarligt läget är?

Är det kört för Lööf?
Tack för din röst!
Kommentera (391)
Kopiera länk
Dela