Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emma Carlsson Löfdahl i Liberalerna i mygelskandal

- 04/03/2019, 10:30 -

Emma Carlsson Löfdahl har hyrt en lägenhet – från sin egen man. Samtidigt får hon ut stor bostadsersättning från skattebetalarna, skriver idag Aftonbladet.

Liberalerna har det riktigt tufft just nu, och i de flesta mätningar ligger partiet under riksdagsspärren. Dessutom gick Jan Björklund nyligen ut och berättade att han snart kommer avgå som partiledare

Och nu kommer nästa hårda smäll för L. 

Det är Aftonbladet som avslöjar att riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl hyrt en lägenhet av sin egen make till superhög hyra – och skattebetalarna har stått för notan. 

En riksdagsledamot har rätt till en reseersättning på 8 600 kronor i månaden för övernattningslägenhet i Stockholm, detta för att man ska kunna göra sitt jobb som folkvald politiker så bra som möjligt. 

Men Carlsson Löfdahl hyr alltså sin egen makes lägenhet på Södermalm för 13 000 i månaden. Det är en summa som är så pass hög att hon får ut den maximala ersättningen från skattebetalarna – sammanlagt handlar det om över 400 000 kronor för hela mandatperioden. 

Dock är kostnaderna för ränta och månadsavgift för lägenheten inte alls så pass mycket. 

Dessutom har Emma Löfdahl Carlsson som riksdagsledamot redan ett arvode på 66 900 kronor i månaden plus förmåner.

"Inte mitt problem"

Till Aftonbladet säger Carlsson Löfdahl att hon och hennes man har separata ekonomier. Detta trots att paret bland annat har lån tillsammans. 

– Nej, det är ju så att jag har ett hyreskontrakt som jag har med min man. Och då betalar jag den marknadsmässiga hyran. Hur han sen sköter det, det är ju inte mitt problem, säger Emma Carlsson Löfdahl till Aftonbladet

GW varnar för IS-återvändare: "En rejäl hotbild"

Borde Carlsson Löfdahl tvingas avgå?