Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya succésiffror för Ebba Busch Thor – går om Centerpartiet

- 20/02/2019, 08:00 -

Ebba Busch Thor går framåt. KD är nu mer än dubbelt så stora som Liberalerna. Men ett annat parti har också gått fram i mätningarna.

Det går riktigt bra för Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor just nu. För ett år sen såg det ut som att partiet skulle åka ut ur riksdagen i höstens val, men nu har vinden tokvänt. 

Det är TV4 som tillsammans med Göteborgs Universitet har sammanställt opinionssvängningarna för den senaste tiden, och i översikten syns det tydligt att KD är på frammarsch, med en ökning på 2,5 procentenheter, upp till 7,9 procent. 

Övriga partier står mer eller mindre stilla, med undantag för Vänsterpartiet som ökar med 1,1 enheter upp till 9,3. Centerpartiet backar och har nu 7,7 procent. 

Relationen mellan KD och C är minst sagt frostig just nu. Förra veckan pratade Ebba Busch Thor om just relationen till Annie Lööf i Skavlan. EBT menade då att läget mellan de båda har förändrats.

– Ja, det är klart. Den har ändrats i grunden. Det där vi byggde upp under 15 år, det finns inte längre, sa Busch Thor i Skavlan i fredags.

För Liberalerna fortsätter krisen, partiet får bara 3,5, procent i TV4:s sammanställning. Även Miljöpartiet skulle trilla ut ur riksdagen om det varit val idag. 

Skulle detta bli valresultatet skulle V+S+C få 175 mandat i riksdagen, KD+M+SD skulle få 174, enligt TV4. 

MER: Här är Ulf Kristerssons stenhårda känga mot Annie Lööf: "Hyckleri!"

Gillar du Ebba Busch Thor?