Ebba Busch Thor och Annie Lööf-
Ebba Busch Thor rusar om Annie Lööf i en ny sammanställning. - Foto: Tomas Oneborg/Stina Stjernkvist/TT

Nya succésiffror för Ebba Busch Thor – går om Centerpartiet

Ebba Busch Thor går framåt. KD är nu mer än dubbelt så stora som Liberalerna. Men ett annat parti har också gått fram i mätningarna.


Det går riktigt bra för Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor just nu. För ett år sen såg det ut som att partiet skulle åka ut ur riksdagen i höstens val, men nu har vinden tokvänt. 

Det är TV4 som tillsammans med Göteborgs Universitet har sammanställt opinionssvängningarna för den senaste tiden, och i översikten syns det tydligt att KD är på frammarsch, med en ökning på 2,5 procentenheter, upp till 7,9 procent. 

Övriga partier står mer eller mindre stilla, med undantag för Vänsterpartiet som ökar med 1,1 enheter upp till 9,3. Centerpartiet backar och har nu 7,7 procent. 

Relationen mellan KD och C är minst sagt frostig just nu. Förra veckan pratade Ebba Busch Thor om just relationen till Annie Lööf i Skavlan. EBT menade då att läget mellan de båda har förändrats.

– Ja, det är klart. Den har ändrats i grunden. Det där vi byggde upp under 15 år, det finns inte längre, sa Busch Thor i Skavlan i fredags.

För Liberalerna fortsätter krisen, partiet får bara 3,5, procent i TV4:s sammanställning. Även Miljöpartiet skulle trilla ut ur riksdagen om det varit val idag. 

Skulle detta bli valresultatet skulle V+S+C få 175 mandat i riksdagen, KD+M+SD skulle få 174, enligt TV4. 

MER: Här är Ulf Kristerssons stenhårda känga mot Annie Lööf: "Hyckleri!"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Ebba Busch Thor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.