Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson går om Annie Lööf i ny förtroendemätning

- 11/03/2019, 08:53 -

Annie Lööfs tuffa vår fortsätter. Nu dippar C-ledaren i ännu en mätning. Lööf får nu till och med se sig omkörd av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson brukar inte direkt få några höga siffror i förtroendemätningarna. Men nu har Sverigedemokraternas partiledare faktiskt lyckats gå om självaste Annie Lööf

Lööf har haft en riktigt jobbig vinter, med fallande förtroendesiffror. Och nu ser det ut som att Lööfs form tagit ännu ett rejält steg neråt. 

Det är i Expressen/Demoskop som Annie Lööf backar samtidigt som Åkesson ökar. Det innebär att Lööf nu ligger på 25 procent – och att Åkesson har 29. 

Men framför allt är mätningen en jätteseger för Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor. Busch Thor leder mätningen, och går till och med om Stefan Löfven. KD-ledaren hamnar på otroliga 44 procent i mätningen. 

Men det är inte bara Ebba Busch Thor som drar om statsministern. Även Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt ökar så pass mycket att han nu har större förtroende än Löfven. 

Mätningen från Expressen/Demoskop: 

Ebba Busch Thor (KD): 44

Jonas Sjöstedt (V): 38

Stefan Löfven (S): 36

Ulf Kristersson (M): 35

Jimmie Åkesson (SD): 29

Annie Lööf (C): 25

Jan Björklund (L): 20

Gustav Fridolin (MP): 16

Isabella Lövin (MP): 15

För inte så länge sen började Lööf och Åkesson bråka i riksdagen – se klippet här!