Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stefan Löfven om samarbetet mellan KD och SD "Ett sätt att vinna makt"

- 21/03/2019, 18:16

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor öppnar upp för samtal med Sverigedemokraterna. Under torsdagseftermiddagen kom Stefan Löfvens svar.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om att Kristdemokraternas Ebba Busch Thor öppnar upp för samtal med Sverigedemokraterna. Busch Thor skriver på Facebook att KD "kan samtala med samtliga riksdagspartier i syfte att nå samsyn i enskilda sakpolitiska frågor där det finns förutsättningar för att stärka stödet för den politik vi står för".

Stefan Löfvens svar 

Löfven skriver på sin Facebook-sida att Kristdemokraterna sagt att de inte skulle samarbeta med SD på 20 år, men att 20 år ibland kan gå fort i politiken. 

"Självklart ser de denna taktik som ett sätt att vinna makt åt sig själva. Men historien har gång på gång visat hur de som närmat sig högerextrema krafter har blivit utmanövrerade, och i sin jakt på makt förlorat sina mest grundläggande värderingar och själva meningen med sitt eget parti", skriver han i ett Facebook-inlägg. 

Han avslutar inlägget med att skriva: 

"Jag kommer bara att tänka på ett bibelstycke som den antinazistiske redaktören Torgny Segerstedt ofta återkom till: Och vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen, men förlorar sin själ?”

Håller du med Stefan Löfven?