Supersiffra för Kristdemokraterna – närmar sig Moderaterna

- 29/03/2019, 08:17

Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna bara fortsätter att köra på. Nu når man en helt vansinnig siffra i en färsk mätning.

Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna fortsätter att dundra framåt i svensk politik, och just nu verkar det inte finnas något stopp på framgångarna. 

I en helt ny mätning från Aftonbladet når Ebba Busch Thor en helt ny supernivå, Kristdemokraterna ökar med 3,1 procentenheter och hade fått hela 12,1 procent om det varit val idag.

– Det finns ett stort intresse kring vårt parti just nu. Men vi ska inte använda intresset till att stirra på siffror i olika mätningar utan till att utveckla vår politik och försöka ge ännu bättre svar på väljarnas frågor, säger Ebba Busch Thor till Aftonbladet. 

SD och M har problem

Kristdemokraterna verkar alltså ha tjänat på att närma sig Sverigedemokraterna och öppna för samarbete högerut. Men för Sverigedemokraterna och Moderaterna är mätningen inte lika skoj. 

Både SD och M minskar med över en procentenhet. Sverigedemokraterna är fortfarande större än Moderaterna, och nu kanske Ulf Kristersson känner att Ebba Busch Thor flåsar honom i nacken. 

Moderaterna är nu bara tre procentenheter framför KD, enligt Aftonbladet/Inizio. 


Nyligen gav Stefan Löfven en rejäl känga till Ebba Busch Thor – se klippet här!

Kan du tänka dig rösta på KD?