Stockholm

Moderaternas Erik Bengtzboe i stor mygelhärva

Moderaternas toppolitiker har myglat.
Erik Bengtzboe har hamnat i trubbel. Foto: Janerik Henriksson/Henrik Montgomery/TT

Moderaternas toppolitiker Erik Bengtzboe verkar inte ha varit helt ärlig när han uppgett sin adress för riksdagen. Det har gjort att riksdagsledamoten har kunnat plocka upp storbelopp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En rejäl skandal skakat nu Moderaterna i riksdagen. 

Det är Aftonbladet som nu avslöjar att M-toppen Erik Bengtzboe, som är partiets talesperson i arbetsmarknads- och jämställdhetspolitiska frågor, verkar ha myglat med ersättningar.

Samtidigt har Bengtzboe drivit frågor i riksdagen angående just felaktigt utbetalda bidrag. 

Bengtzboe har genom att skriva sig på en adress i Nyköping kunnat plocka ut 158 000 kronor i rena skattepengar – detta trots att han han har en lägenhet i södra Stockholm där hans fru och barn står skrivna. 

Enligt Bengtzboe har han bott hemma hos sin mamma och sen i sin mammas sommarstuga. Detta trots att mamman själv intygat att ingen bor i sommarstugan permanent. 

– Det kan jag inte kommentera, det är nya uppgifter för mig. Men jag kan bara svara för hur det är. Och jag bor här, vi är där till begränsad omfattning, säger Bengtzboe till Aftonbladet.

Aftonbladet beskriver också hur Bengtzboe ändrar sin historia flera gånger under storyns gång. 

Efter intervjun med Aftonbladet fick Bengtzboe brådis att ändra sin folkbokföring, ändra sopgången och sätta upp en brevlåda vid sommarstugan – något som tydligen inte behövts innan. 

– Ja, efter att ni kom och konstaterade att jag var felaktigt folkbokförd så fick jag en anledning att verkligen gå igenom det här grundligt. Och jag kan då konstatera att jag har varit slarvig, jag har haft dålig koll på min boendesituation, och ni gav mig en anledning att korrigera det, säger han till Aftonbladet

I år höjs skatten på flera elektronikvaror – här kan du se hur du drabbas

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.