Jair Bolsonaro vill inte att Braslien ska bli ett land för HBTQ-personer.
Jair Bolsonaro vill inte att Braslien ska bli ett land för HBTQ-personer. - Foto: ADRIANO MACHADO/Reuters/TT, Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix/TT

Jair Bolsonaro varnar HBTQ-turister – vill inte ha "gayparadis"

Brasiliens president Jair Bolsonaro har gått ut med ett nytt kontroversiellt uttalande. Han säger att landet inte får bli en hemvist för HBTQ-turister.


Brasiliens president Jair Bolsonaro har blivit känd för sina kontroversiella uttalanden genom åren. Nu har han gjort det igen. 

Den här gången har han gått till attack mot HBTQ-rörelsen och varnar turister med olika sexuella läggningar för att besöka landet.

– Brasilien kan inte bli ett land av gayvärlden, av gayturism. Vi har familjer, säger Jair Bolsonaro till Crusoé magazine, enligt BBC.

– Om du vill komma hit och ha sex med en kvinna, kör hårt, säger han.

"Han fläckar ned bilden av vårt land"

Nu har Bolsonaro fått mothugg för sitt starka uttalande.

– Det här är inte en statschef – det här är en nationell skam. Han fläckar ned bilden av vårt land i varje tänkbara sätt, säger David Miranda, rådsmedlem i Rio de Janeiro, till The Guardian.

Presidenten har utmålats som "homofob". I en tidigare intervju med Playboy Magazine sa han att inte skulle vara kapabel att älska en homosexuell son. 

Jair Bolsonaro vill inte att hbtq-turister ska besöka Brasilien. Bildkälla: Eraldo Peres

Vill skövla Amazonas

När Bolsonaro tillträdde som president utnämnde han Tereza Cristina, även kallad "Fröken Gift", till jordbruksminister. Hon gick då ut med förslaget om att skövla skogen i Amazonas till en yta större än Franrike.

Dessutom har han förespråkat tortyr och pratat gott om militärdiktaturen som härjade i Braslien mellan 1964-1985. 63-åringen har själv en bakgrund som militär och jobbat som fallskärmsjägare. Han är partiledare för Socialliberala partiet (PSL), ett konservativt parti med nationalistiska värderingar.

Bolsonaro har också många fotbollsproffs till anhängare. Stjärnor som NeymarAllison och Lucas Moura har visat sitt stöd till den kontroversielle presidenten. Detta skrev Nyheter24 om här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Brasilien?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.