Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jair Bolsonaro varnar HBTQ-turister – vill inte ha "gayparadis"

- 26/04/2019, 19:42

Brasiliens president Jair Bolsonaro har gått ut med ett nytt kontroversiellt uttalande. Han säger att landet inte får bli en hemvist för HBTQ-turister.

Brasiliens president Jair Bolsonaro har blivit känd för sina kontroversiella uttalanden genom åren. Nu har han gjort det igen. 

Den här gången har han gått till attack mot HBTQ-rörelsen och varnar turister med olika sexuella läggningar för att besöka landet.

– Brasilien kan inte bli ett land av gayvärlden, av gayturism. Vi har familjer, säger Jair Bolsonaro till Crusoé magazine, enligt BBC.

– Om du vill komma hit och ha sex med en kvinna, kör hårt, säger han.

"Han fläckar ned bilden av vårt land"

Nu har Bolsonaro fått mothugg för sitt starka uttalande.

– Det här är inte en statschef – det här är en nationell skam. Han fläckar ned bilden av vårt land i varje tänkbara sätt, säger David Miranda, rådsmedlem i Rio de Janeiro, till The Guardian.

Presidenten har utmålats som "homofob". I en tidigare intervju med Playboy Magazine sa han att inte skulle vara kapabel att älska en homosexuell son. 

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro vill inte att hbtq-turister ska besöka Brasilien. Bildkälla: Eraldo Peres

Vill skövla Amazonas

När Bolsonaro tillträdde som president utnämnde han Tereza Cristina, även kallad "Fröken Gift", till jordbruksminister. Hon gick då ut med förslaget om att skövla skogen i Amazonas till en yta större än Franrike.

Dessutom har han förespråkat tortyr och pratat gott om militärdiktaturen som härjade i Braslien mellan 1964-1985. 63-åringen har själv en bakgrund som militär och jobbat som fallskärmsjägare. Han är partiledare för Socialliberala partiet (PSL), ett konservativt parti med nationalistiska värderingar.

Bolsonaro har också många fotbollsproffs till anhängare. Stjärnor som NeymarAllison och Lucas Moura har visat sitt stöd till den kontroversielle presidenten. Detta skrev Nyheter24 om här!

Har du varit i Brasilien?