Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Göran Perssons attack mot Löfven : "Är väldigt fel ute..."

- 07/05/2019, 14:41

Nu får statsminster Stefan Löfven hård kritik från företrädaren Göran Persson angående S-planerna på att sänka jordbruksstödet från EU.

Statsminster Stefan Löfven har det inte lätt just nu. 

De senaste månaderna har S-ledaren haft svårt att få sitt parti att lyfta i opinionen – samtidigt har han tvingats gå med på en massa högerpolitik i samband med regeringsbildningen och samarbetet med Liberalerna och Centerpartiet. 

Och nu kommer kritik från de egna leden inom Socialdemokraterna. 

Det är ingen mindre än förre statsministern och partiledaren Göran Persson som nu går till attack mot sin efterträdare.

Persson tycker att Löfven sviker Sveriges bönder när Socialdemokraterna nu vill sänka EU:s jordbruksstöd. 

– Jag tror att de är väldigt fel ute, och under den tid då jag hade något inflytande så försökte vi hålla uppe det här jordbruksstödet av det enkla skälet att det är helt avgörande för det svenska jordbrukets framtid, säger Persson till Sveriges Radio. 

"Har betats sen 1200-talet"

EU-kommissionen har lagt fram ett förslag som går ut på att stödet till svenska bönder ska minskas md fem procent, något svenska Socialdemokraterna står bakom. 

– Att se jordbruket som en tärande sektor i en tid då allt fler människor begriper hur sårbara vi är, det är att skjuta sig själv i foten, säger Persson till SR

Persson fortsätter: 

– Att hålla hundra i traditionella svenska hagmarker som har betats sedan 1200-talet, det är inget som man gör ekonomiska vinster på, och då är nog den ersättning man får från EU en förutsättning för att hålla det här i gång.

MER POLITIK: Sverigedemokraterna tappar i ny mätning – Vänsterpartiet går framåt

Håller du med Persson?