Söndag 9 Maj
Stockholm

Beskedet från Kristersson – vill ha hårdare tag mot invandringen

Ulf Kristersson
Moderaternas Ulf Kristersson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Moderaternas Ulf Kristersson kritiserade andra partierna idag när han höll tal i Almedalsparken i Visby. Nu anser han att Sverige måste ha mindre invandring.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag var det Moderaternas dag i Almedalen. Och när Ulf Kristersson höll tal i Visby under kvällen så låg fokus på invandring och invandrare.

Kristersson menar att man måste ha koll på integrationen innan man kan ha mer invandring – och det låter på M-ledaren som att Sverige ska komma ha drastiskt minskad invandring med Kristersson som statsminister. 

Han riktade hård kritik mot riksdagen, som nyligen röstade igenom ett förslag om ökad anhörighetsinvandring. 

– Vi röstade nej när nästan alla andra partier röstade ja till ökad anhörighetsinvandring. Minskad invandring kan inte börja med ökad invandring, sa Kristersson i sitt tal. 

Det enda parti som röstade som Moderaterna i omröstningen var Sverigedemokraterna. 

Kristersson pratade också mycket hederskultur, gängvåld och att svenska språket måste bli en mer central del av integrationen. 

– Vi har tidigare skickat signalen att man inte all behöver lära sig svenska. Inte för att få bidrag, inte ens för att bli svensk medborgare, sa Ulf Kristersson i sitt tal, och pekade på att kraven på invandrare som läser SFI måste bli hårdare. 

Nya M-kravet: Lägg helt ner populära skolämnet

Håller du med Kristersson?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela