Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Beskedet från Kristersson – vill ha hårdare tag mot invandringen

- 01/07/2019, 19:32 -

Moderaternas Ulf Kristersson kritiserade andra partierna idag när han höll tal i Almedalsparken i Visby. Nu anser han att Sverige måste ha mindre invandring.

Idag var det Moderaternas dag i Almedalen. Och när Ulf Kristersson höll tal i Visby under kvällen så låg fokus på invandring och invandrare.

Kristersson menar att man måste ha koll på integrationen innan man kan ha mer invandring – och det låter på M-ledaren som att Sverige ska komma ha drastiskt minskad invandring med Kristersson som statsminister. 

Han riktade hård kritik mot riksdagen, som nyligen röstade igenom ett förslag om ökad anhörighetsinvandring. 

– Vi röstade nej när nästan alla andra partier röstade ja till ökad anhörighetsinvandring. Minskad invandring kan inte börja med ökad invandring, sa Kristersson i sitt tal. 

Det enda parti som röstade som Moderaterna i omröstningen var Sverigedemokraterna. 

Kristersson pratade också mycket hederskultur, gängvåld och att svenska språket måste bli en mer central del av integrationen. 

– Vi har tidigare skickat signalen att man inte all behöver lära sig svenska. Inte för att få bidrag, inte ens för att bli svensk medborgare, sa Ulf Kristersson i sitt tal, och pekade på att kraven på invandrare som läser SFI måste bli hårdare. 

Nya M-kravet: Lägg helt ner populära skolämnet

Håller du med Kristersson?