Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Liberalerna säger nej till förbud mot tiggeri

- 03/07/2019, 14:07

Nej, det blir inget nationellt tiggeriförbud – åtminstone inte om Liberalerna ska ha något att säga till om. Det beskedet gav partiledaren Nyamko Sabuni idag.

Under de senaste åren har tiggeriförbud varit en hett debatterad fråga i Sverige. 

Moderaterna och Sverigedemokraterna vill se ett förbud på nationell nivå, och flera kommuner har redan infört eller kommer att införa ett lokalt tiggeriförbud. 

Men det ser allt svårare ut för M och SD att få stöd i riksdagen för sin linje – nu går Liberalernas sprojlans nya partiledare Nyamko Sabuni ut och säger att hon inte vill ha ett nationellt tiggeriförbud. 

– Jag tror inte på tiggeriförbud, det är inte så vi löser problemet med fattigdom, säger Nyamko Sabuni till Dagens Nyheter. 

Sabuni säger också att hon själv brukar ge pengar till tiggare, och att lösningen ligger i att utveckla EU så att fler får det bättre även i fattiga länder. 

– Det är klart att det är problematiskt att vi i Sverige ska behöva ta ansvar för andra länders medborgare, säger hon till DN.

Tycker du tiggeri ska förbjudas?