Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ebba Busch Thors pik till Löfven: "Titta min rygg..."

- 06/07/2019, 19:54 -

På lördagen var det Ebba Busch Thors tur att hålla tal i Almedalen. Och hon gav rejäla pikar till både L, C och Socialdemokraterna.

Ebba Busch Thor riktade hård kritik mot Centerpartiet och Liberalerna i sitt tal i Almedalen nu under kvällen. Hon menar att de båda partierna är "svaga i köttet", och att Sverige borde ha en borgerlig regering. 

– De två liberala partierna visade vara svaga för Socialdemokraternas psykologiska krigsföring, sa Ebba Busch Thor i talet. 

Samtidigt sträckte hon ut en hand till Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabuni, och vädjade om att L nu skulle vilja se en borgerlig regering med stöd av Sverigedemokraterna. 

– Bryt upp. Du vet att Stefan Löfven inte är rätt person att leda Sverige. Ni har makten att förändra, det måste inte bli tre år till med Stefan Löfven – kom hem till borgerligheten, sa Busch Thor och riktade sig mot Sabuni. 

Busch Thor passade också på att slå iväg en pik till Socialdemokraterna, som hon menar han kompromissat bort sin ryggrad. 

– När jag går av scenen kan Socialdemokraterna titta lite extra på min ryggtavla – det är så en ryggrad ser ut. 

Tidigare under dagen kom nyheten att Busch Thor nu är beredd att förhandla med SD – läs mer om det här