Ebba Busch Thor
Ebba Busch Thor gav en pik åt Stefan Löfven. - Foto: Adam Ihse/Stina Stjernkvist/TT

Ebba Busch Thors pik till Löfven: "Titta på min rygg..."

På lördagen var det Ebba Busch Thors tur att hålla tal i Almedalen. Och hon gav rejäla pikar till både L, C och Socialdemokraterna.


Ebba Busch Thor riktade hård kritik mot Centerpartiet och Liberalerna i sitt tal i Almedalen nu under kvällen. Hon menar att de båda partierna är "svaga i köttet", och att Sverige borde ha en borgerlig regering. 

– De två liberala partierna visade vara svaga för Socialdemokraternas psykologiska krigsföring, sa Ebba Busch Thor i talet. 

Samtidigt sträckte hon ut en hand till Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabuni, och vädjade om att L nu skulle vilja se en borgerlig regering med stöd av Sverigedemokraterna. 

– Bryt upp. Du vet att Stefan Löfven inte är rätt person att leda Sverige. Ni har makten att förändra, det måste inte bli tre år till med Stefan Löfven – kom hem till borgerligheten, sa Busch Thor och riktade sig mot Sabuni. 

Busch Thor passade också på att slå iväg en pik till Socialdemokraterna, som hon menar han kompromissat bort sin ryggrad. 

– När jag går av scenen kan Socialdemokraterna titta lite extra på min ryggtavla – det är så en ryggrad ser ut. 

Tidigare under dagen kom nyheten att Busch Thor nu är beredd att förhandla med SD – läs mer om det här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera skadade i Västerås

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.